Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A zöld diót szabad áztatni...

A zöld diót szabad áztatni fém vagy zománcozott edényben, vagy szigorúan csak üvegekbe rakhatjuk 12 napra?

Figyelt kérdés
Kiold valamilyen mérgező anyagot?

2016. jún. 12. 16:57
 1/5 anonim ***** válasza:
24%

Mivel az üveg átlátszó - és ezért kell a napon lennie, ezért fém edényben nem érdemes kitenni.

De az ételkészítésre való edényböl szerinted milyen káros anyagok oldódhatnának ki? Mert fözéskör sokkal inkább megtörténhetne.

2016. jún. 12. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

A napon kell lennie? Ezt sehol nem olvastam.

Az agresszív bőrelszínező képessége miatt feltételezem, hogy sok, számomra ismeretlen anyag, esetleg sav van benne, aztán ki tudja...

Sajnos elfogytak az üvegek, így muszáj egy részét másba tennem.

2016. jún. 12. 17:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

csersavat tartalmaz, tehát szerintem nem jó hosszú ideig, ha fémedényben van,

egyébként nem kell napon tartani

2016. jún. 12. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én műanyag vödörben áztattam. Igaz, utána már nem lesz a vödör olyan, mint volt :)!
2016. jún. 12. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A csersavtartalom miatt alumínium edénybe ne tedd. Másba mehet.
2016. jún. 13. 05:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!