Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyek az egészséges ételek?

Melyek az egészséges ételek?

Figyelt kérdés
szept. 29. 01:29
A kérdező szavazást indított:
Gyümölcs bio
zőldség bio
hús bio
8 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan hogy egészséges étel. Olyan van hogy egészséges étkezés. És bio dolgok nélkül is tökéletesen megvalósítható
szept. 29. 07:30
 2/8 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
86%

A zöldségek, a gabonafélék, a húsok és a gyümölcsök is egészségesek, csak kerüld a feldolgozott élelmiszereket.

Ami a bioélelmiszereket illeti, egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy a vegyszerezett élelmiszereknél bármilyen szempontból jobbak lennének.

szept. 29. 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Minden egészségesnek mondható, ami nem egészségtelen, tehát nem károsítja az egészségedet.

Nem is feltétlenül kell bionak lennie, illetve nem biztos, hogy egészséges valami attól, hogy bio.

szept. 29. 08:29
 4/8 anonim ***** válasza:
26%

"egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy a vegyszerezett élelmiszereknél bármilyen szempontból jobbak lennének"

Ezt hogy gondolod, egy csomó vegyszert fogyasztani nem rosszabb, mint nem?

Mindenhol bizonyított, hogy a tényleg bió (vegyszermentes) élelmiszerek sokkal egészségesebb, mint a vegyszerezettek. A gond, hogy nem minden bió, amit annak neveznek.

szept. 29. 08:31
 5/8 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
63%

ma 08:31

Amíg a mesterséges rovarirtók nem lépnek át egy határértéket, addig elvileg veszélytelenek az emberi szervezetre, túl kicsik, hogy hatásuk legyen, ahogy pl. a banán is radioaktív, de azért nem egy Csernobil. :)

Cserébe a bioélelmiszereknél meg sokkal nagyobb pl. nagyon bio, de attól még veszélyes kóli kockázata.

Van olyan vegyszer, amiről kiderült, hogy káros, de azért nem hullanak az emberek, a népesség nő egyre magasabb várható élettartammal, szóval szerintem összességében jobbat tesz még akár a DDT is a szervezetnek, mint az éhhalál.

Mindenesetre én még nem hallottam, hogy általánosan elismert tudományos megállapítás lenne, hogy a bio bizonyíthatóan jobb.

szept. 29. 09:13
 6/8 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem sincs olyan hogy egészséges étel, csak étkezés és/vagy életmód. Bár szerintem mértékkel mindent lehet enni.
szept. 29. 20:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Attól még például rizibizit, bármilyen főzit, és zöldséglevest abszolút egészségesnek mondanék. Ezeket sűrűn eszem is.
okt. 6. 13:00
 8/8 anonim ***** válasza:

7-es!

Különösen a főzelékekre nem igaz ez, nagyon függ attól, hogy készítik.

okt. 6. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!