Melyek az egészséges ételek?
A zöldségek, a gabonafélék, a húsok és a gyümölcsök is egészségesek, csak kerüld a feldolgozott élelmiszereket.
Ami a bioélelmiszereket illeti, egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy a vegyszerezett élelmiszereknél bármilyen szempontból jobbak lennének.
Minden egészségesnek mondható, ami nem egészségtelen, tehát nem károsítja az egészségedet.
Nem is feltétlenül kell bionak lennie, illetve nem biztos, hogy egészséges valami attól, hogy bio.
"egyelőre nincs rá bizonyíték, hogy a vegyszerezett élelmiszereknél bármilyen szempontból jobbak lennének"
Ezt hogy gondolod, egy csomó vegyszert fogyasztani nem rosszabb, mint nem?
Mindenhol bizonyított, hogy a tényleg bió (vegyszermentes) élelmiszerek sokkal egészségesebb, mint a vegyszerezettek. A gond, hogy nem minden bió, amit annak neveznek.
ma 08:31
Amíg a mesterséges rovarirtók nem lépnek át egy határértéket, addig elvileg veszélytelenek az emberi szervezetre, túl kicsik, hogy hatásuk legyen, ahogy pl. a banán is radioaktív, de azért nem egy Csernobil. :)
Cserébe a bioélelmiszereknél meg sokkal nagyobb pl. nagyon bio, de attól még veszélyes kóli kockázata.
Van olyan vegyszer, amiről kiderült, hogy káros, de azért nem hullanak az emberek, a népesség nő egyre magasabb várható élettartammal, szóval szerintem összességében jobbat tesz még akár a DDT is a szervezetnek, mint az éhhalál.
Mindenesetre én még nem hallottam, hogy általánosan elismert tudományos megállapítás lenne, hogy a bio bizonyíthatóan jobb.
7-es!
Különösen a főzelékekre nem igaz ez, nagyon függ attól, hogy készítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!