Tudod te mekkora Kína ? Egyes tartományai mintha külön országok lennének. Teljesen máshogyan esznek északon, mint délen.
Egyébként annyira nem lehet egészséges, ha a top5 cukorbeteg és rákos nemzetben benne vannak. Északon a rengeteg tészta és szója, délen a rizs és szója. Nem beszélve a patkány, denevér, kígyó, bogár, kutya, macska és még ki tudja milyen állat húsáról. A kantoniak szerint mindent meg lehet enni, ami él és mozog. Szerinted egy ilyen konyha egészséges ? Főleg ismerve a kínai higiéniát.
Amit a kínai GYORSÉTTEREMben kapsz, az az lesz. Zsíros, populáris kaja amit hajnalban vesznek a részegek.
Kb mintha a lángos meg a strandos hekk alapján ítélnéd meg a magyar konyhát.
Ráadásul Magyarországon viszonylag kevés autentikus kínai kaja terjedt el, a legtöbb europer alapanyagokból, europer ízlés kielégítésére készül. Mer így olcsóbb, és a népek java amúgy se volt Kínában soha, amiről nem tud, az nem fáj neki.
Egy bao zsemle gőzben főtt, hússal, zöldséggel van töltve. Én egészségesnek mondanám.
Egy hotpot leves az, amit beleteszel. Lehet csomó tengeri dolog, zöldség, tofu benne pl, azt egészségesnek mondanám.
Dim sum, szintén attól függ mivel töltöd, de ez is gőzben készül, nem olajos.
Sült kacsa, sült malac kb az, mint Magyarországon a disznótoros. Igen, zsíros, de ezt nem kéne túl gyakran enni
Hold süti kb olyan mint egy bejgli. Az ünnepek alatt eszik, ilyenkor mindenki bezabál, de egyébként nem majszolják csak úgy.
Párolt hal - semmi baj vele
A levesekkel egyébként gyorsétteremben se jársz annyira rosszul, én wontont szoktam enni, meg batyuban levest, azok is finomak.
Egyszer-egyszer rendelhetsz édes-savanyú csirkét is, szerintem a tésztákoz mérten kevésbé zsíros.
6, a """kínai só""" nem só. Az MSGnek umsmi íze van, tengeri növényekből készítik. Nyilván túl sokízesítés semmiben sem egészséges, de normális léptékkel semmi baj nincs vele. Ez a paranoia a rasszista lejáratókampány eredménye, többet mond el a nyugateurópai és amcsi emberek előítéleteiről, mint a kínai konyháról.
Olyan f@szságokat híreszteltek, hogy jajj elzsibbad a karod, fáj a fejed, pirospozsgás arc és viháncolás...na hát micsoda morális fertő tényleg.
7, jó, mélyszegénységben még a gatyamadzagot is. Meg én is láttam háznál disznóvágást, ott is volt higénia higénia hátán.
A lókolbásszal, galambsülttel meg minket lehetne ilyen barbár módra karakterizálni. Ponty? Na hát végképp, az a sár ízü, hulladék hal, amit a fél világ csak díszállatnak tart, és kb úgy néznek a halászlére mintha a guppikat ennéd meg. Megeszed a nyuszit? Pedig olyan cuki.
Rasszista-xenofób fantazmagóriákat rólunk is lehet, egy percig nem vagyunk különbek, nehogy azt hidd.
Ami Magyarországon készült biztosan nem az.
Kínában valószínű eredeti receptek alapján igen.
"Egyébként annyira nem lehet egészséges, ha a top5 cukorbeteg és rákos nemzetben benne vannak."
A rákos megbetegedéseknek valszeg több köze van ahhoz, hogy kínai gyárak kriminális körülmények közt gyártanak a fél világ kiszolgálására kb mindent. Ha az itt Európában árult Shien cuccokban ólmot meg mérgező anyagokat, szerinted a gyárban mi van?
A kettes típus diabétesz meg gentikai okok miatt alakul ki, sokkal gyakoribb az Ázsiai és Afrikai etnicitásoknál, még akkor is, ha nem dolgoznak napi 15 órát és látnak napfényt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!