Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A kínai ételek, amit itt...

Szabó Éva Györgyi kérdése:

A kínai ételek, amit itt készítenek a mi ízlésvilágunkhoz igazítva, tényleg nem egészségesek?

Figyelt kérdés
2016. nov. 12. 08:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
63%
nem
2016. nov. 12. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Hiába használnak sok fokhagymát, vöröshagymát, gyömbért stb fűszereket, az adalékanyagok itt is szerepelnek az"étlapon"... sok a cukor is az ételeikben.

Kevés az amelyikben nincs cukor!

Igaz a magyar konyha is sok cukrot használ, de nem sütünk szezámmagos csirkehúst, ami csupa cukormáz és bundázott hús.

2016. nov. 12. 09:26
 3/12 anonim ***** válasza:
39%
És azon elgondolkoztál már, hogy a kérdésed miből fakad? A lelki hátterén. Hogy miért is félsz, aggódsz ennyire. Én tudom a választ, de azt szeretném, ha magadtól rájönnél. Akkor talán elszégyellnéd magad, és átadnád magad egy gondtalanabb, boldogabb életnek.
2016. nov. 12. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
65%

A kérdés értelmetlen...

Az egészség nem kizárólag a kaján múlik, inkábba mértékletességen és mozgáson!

2016. nov. 12. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem bántani akarom az itt élő kínaiakat. Az ő kultúrájuk fejlettebb mint a miénk.

Csak, kerülöm a cukrozott üdítőket, ételeket.

Gyerekként is sok főzeléket ettem, és ma is ezt teszem. A súlyom megfelel a magasságomhoz, 173/72 az én koromhoz illő hölgyek és a fiatalabb korosztály is el van hízva. Ha tehetem, (az idő engedi), kerékpárral közlekedem a munkahelyemre.

2016. nov. 12. 15:20
 6/12 A kérdező kommentje:

Nátrium-glutamát - E621


A legismertebb ízfokozó. Kereskedelmi forgalmazása a fehérjében gazdag készételek és a gyorsétterem-hálózatok termékeinek elterjedésével nőtt hatalmas méretűre. Mellékhatásként depresszió, fejfájás, mellkasi fájdalmak, szapora szívverés jelentkezhet. Étvágynövelő hatása elhízáshoz vezethet. Emellett az sem mellékes, hogy a fogyasztót megtéveszti az élelmiszer tényleges összetételét illetően.

A glutamátot általában szójából nyerik, és húskészítményekhez adagolják.

2016. nov. 12. 21:07
 7/12 A kérdező kommentje:
2016. nov. 12. 21:14
 8/12 A kérdező kommentje:

Kedves 09:31-s válaszoló. Más embereket is érdekel ez a téma, nem csak engem.

Csak nézz szét a kérdések között.

2016. nov. 12. 21:18
 9/12 anonim ***** válasza:
67%

[link]

Azért felhívnám rá a figyelmet, hogy nem veszélyes a nátrium-glutamát, nincsenek mellékhatásai csak akkora dózisnál, amit lehetetlen bevinni a szervezetbe, és nincs bizonyítva az sem, hogy felelős a kínai étterem vagy bármi hasonló szindrómáért. A femina.hu nem éppen egy tudományos oldal, szóval az, hogy onnan bemásoltad amit leírnak az MSG-ről az nem mérvadó.

2016. nov. 12. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
OK!
2016. nov. 13. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!