Zsemlemorzsás "műanyagzacsis csomag" hogyan készítendő? Műanyag tasakokban zsemlemorzsát találtam, az élelmiszer dobozát felnyitva.
Nem szeretek műanyagot főzni, de elvileg ezt vajon úgy tervezik, hogy műanyag zacskóstól lehetne forró vízbe rakni és kifőzni?
Egyelőre azt próbáltam meg, hogy kiszedtem a fűszeres, előregyártott zsemlemorzsákat az átlátszó zacskójából, majd beletettem annyi vízbe, h épp csak ellepje, majd felforraltam, és főztem kb 10 percig. Nem lett rossz, de amolyan semmilyen íze lett.
Mit szerettél volna főzni?
Nem értelmezhető.
Szerintem megfejtettem: lehet kapni előre elkészített, zacskós zsemlegombócot. A kis zacskóban be kell áztatni kb negyed órát aztán megfőzni. Megdagad és teljesen kitölti a zacskót, amit főzés után elvileg ketté lehet tépni, gyakorlatilag sokszor nem jól van perforálva. Mive szószos húsokhoz köretként tálaljuk, magában nem sok íze van.
Egyébként minden ilyesmi dologban közös, hogy a dobozon szerepel az elkészítés írásban és piktogramokkal.
Csoda. Csak a #13 értette meg a kérdésem. Köszönet neki. Igen, erre utaltam, hogy a dobozon ilyesmi leírás található.
Ezek szerint nyugodtan tegyem műanyag zacsistól / nylon zacsistól bele a forró vízbe?? Sose értettem ezeket a műanyagban való főzőcskézést, szerintem tök egészségtelen. Ugyanakkor kidobni se szeretném, ha már van itthon. Most látok ilyet először, ezért kérdezek itt rá.
Viszont hiába nem hiszik egyesek, kis műanyag zacsikban zsemlemorzsa DARABKÁK találhatóak. Mindegy egyes pici zacskóban. Tehát én elsőre azt próbáltam, hogy kiszedtem belőle, és úgy főztem. Valóban felpuffadtak. Nem rossz az ízük, mivel fűszeresek, de azért elég halovány az ízvilága...
Tehát a bizonytalanságom az volt (hiába a dobozon a leírás), hogy szabad egyáltalán műanyagostól forró vízbe tenni?? A #13-as szerint igen. Hát jó, ám legyen... Megpróbálom így. Köszi. :)
Igen, a zsemlegombócot száraz kockákból csinálják. Ezek a félkész instant megoldások kisebb darabkákkal dolgoznak, mert egyrészt a zacskó egyben tartja, másrészt hamarabb elkészül.
A doboz utasításai szerint elkészítve nem lesz semmi baj. Ezek olyan műanyagok, amik biztonságosak, hidd el, hogy elég szigorú szabályok szerint készül.
Valami szószos ételt készíts hozzá, vadast például, ha szereted, vagy tejszínes gombamártással is finom, akár hús nélkül is.
#17 Most nincs lehetőségem fotózni. A termékleírásra ne mvolt időm múltkor, mert épp ki kellett lépnem, de most van rá időm:
Alpen Fest style
Semmel knődel
Bread dumplings, in cooking bags (6 pieces), 200 gram.
A fotón egy felfújt gombóc látható.
LIDL sajátmárka.
Zsemlegombós főzőtasakban, 6 darab. Összetevők: 90% zsemlekocka (búzaliszt, só, élesztő), burgonyakeményítő, só, fűszerek, repceolaj, tyúktojás, petrezselyem, guargumi.
Elkészítés:
-NA ITT DOBTAM EGYHÁTAST-
helyezzük a zsemlegombócokat főzőtasakba,
-HE?! ELEVE ABBAN VANNAK!-
röviden: 10 percig legyenek hideg vízben színültig, majd forraljuk a vizet és 15 percig kislángon főzzük, fedő nélkül. Majd üntsük le hideg vízzel, ha késznek tűnik, és vegyük ki a főzőtasakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!