Kell-e aggódni 25-30 Celsius fokos szoba szekrényében tárolt gabonák (pl rizs) miatt? Vagy jobb a szárazgabonát hűtőben tárolni? Soha nem próbáltam ezeket hűtőben eddig.
Figyelt kérdés
2024. júl. 15. 22:39
2/12 A nagy Levin 



válasza:





Amíg nem főzöd meg őket, addig tök fölösleges hűtőbe rakni.
3/12 anonim 



válasza:





Főttet kell hűtőben tárolni, lehetőleg minél hamarabb, amikor már nem forró. A szárazban nem fejlődnek baktériumok. Max a moly megy bele, ha van.
5/12 A kérdező kommentje:
Oké-zsoké. :) Az fordult meg a fejemben, hogy amikor már majdnem 30 fokos a szoba (és nem vagyok épp itthon, nem kapcsolok klímát), vajon milyen hatással lehet a rizsre a zsacskóban, vagy a bulgurra, hajdinára, zabpehelyre...
Tehát ti nem láttok ebben prolémát? Azért kérdezem, mert ilyen meleg még sose volt a szobám, mint mostanában. És féltem a gabonaszemeket a szekrényben, amelyek zacsiban vannak.
Nem füllednek be a zacskóban?
2024. júl. 17. 09:24
6/12 anonim 



válasza:





Ezek száraz termékek. Szerinted mégis mitől füllednének be?
7/12 A kérdező kommentje:
Gondoltam, esetleg a zacskó miatt, amiben vannak. De lehet, hogy csak túl óvatos vagyok, és biztosra szeretnék menni...
2024. júl. 18. 17:31
8/12 anonim 



válasza:





A rizs, gabona, bulgur heteken át áll a forró napsütésben mielőtt betakarítják akkor sem és utána sem lesz semmi baja a melegtől amíg nem dolgozod fel.
9/12 A kérdező kommentje:
Na de zacskóban...?
2024. júl. 22. 18:03
10/12 A kérdező kommentje:
Tényleg... Vajon jobb bennehagyni a bontatlan zacskóban, vagy jobb kibontani és pl porcelántányéron tárolni a szekrényen belül?
A befülledés, ami miatt aggódom. (Kint a napon nem bezárva van, hanem szabadon.) Egyfelöl benne vannak egy-egy zacsiban. (Másfelől szekrényben.)
2024. júl. 22. 18:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!