Kell-e aggódni 25-30 Celsius fokos szoba szekrényében tárolt gabonák (pl rizs) miatt? Vagy jobb a szárazgabonát hűtőben tárolni? Soha nem próbáltam ezeket hűtőben eddig.
Jaj :)
Kérdező: bontatlanul, vagy vákuumos lezárásban eláll rendben a szekrényben, 25-30 fokban is minden. Ha hűtőbe teszed, annyit érsz el, hogy nagyobb eséllyel poshad be, hiszen a hűtőgép némileg nedves közeg, az addig száraz termék pedig ezt előszeretettel magába tudja szívni. Nem mellesleg, könnyen át tudja venni a hűtő szagát, ízét. (IGEN, van íze a hűtőnek, próbáld ki: tegyél egy pohár csapvizet fedés nélkül a hűtőbe pár órára, ha megiszod, érezni fogod hogy más íze van, mintha le lett volna fedve).
Amúgy, pl. molyok, dohosodás ellen szokás a száraz terméket (pl. mák, liszt stb.) a fagyasztóban tárolni. Ott nedvesség nincs, cserébe rohadt hideg, elöli a csírákat.
#11:
És bontottan?
(Egyébként szekrényen belül dobozban szoktam tárolni gabonát. Így oké?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!