Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Kell-e aggódni 25-30 Celsius...

Kell-e aggódni 25-30 Celsius fokos szoba szekrényében tárolt gabonák (pl rizs) miatt? Vagy jobb a szárazgabonát hűtőben tárolni? Soha nem próbáltam ezeket hűtőben eddig.

Figyelt kérdés

júl. 15. 22:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jaj :)

Kérdező: bontatlanul, vagy vákuumos lezárásban eláll rendben a szekrényben, 25-30 fokban is minden. Ha hűtőbe teszed, annyit érsz el, hogy nagyobb eséllyel poshad be, hiszen a hűtőgép némileg nedves közeg, az addig száraz termék pedig ezt előszeretettel magába tudja szívni. Nem mellesleg, könnyen át tudja venni a hűtő szagát, ízét. (IGEN, van íze a hűtőnek, próbáld ki: tegyél egy pohár csapvizet fedés nélkül a hűtőbe pár órára, ha megiszod, érezni fogod hogy más íze van, mintha le lett volna fedve).

Amúgy, pl. molyok, dohosodás ellen szokás a száraz terméket (pl. mák, liszt stb.) a fagyasztóban tárolni. Ott nedvesség nincs, cserébe rohadt hideg, elöli a csírákat.

szept. 2. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 A kérdező kommentje:

#11:


És bontottan?

(Egyébként szekrényen belül dobozban szoktam tárolni gabonát. Így oké?)

szept. 4. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!