Sárgadinnyéből próbáltam pálinkát főzni. a ph értéket citromsav hozzáadásával álítottam be Elindult a forrás 16 cukorfokról és 10 nél meg ált azóta nem mozdul, mi lehet a probléma? valakinek van ötlete hol hibáztam köszöm










Semmi gond szerintem,alacsony a cukortartalma majd kiforr idővel.
Egyébként finom pálinka nem lesz belőle,uborka ízű lesz















Erjedés megakadhat pl. ingadozó hőmérséklet miatt, élesztőtápanyag hiány miatt. Amennyiben megakadt az erjedés és még valóban 10 körül van a cukor (refraktometerrel nem lehet jól cukorfogyást mérni, mert azzal mustban lehet jól mérni, alkoholos közegben már nem), akkor élesztőtápanyag adagolásával (Uvaferm Uvavital és/vagy optimum white) és esetlegesen fajélesztő további hozzáadásával ismét elindítható az erjedés, de ezt igazság szerint inkább megkell előzni élesztőtápanyag hozzáadásával a cefrézés során, majd esetleg további adagolással később, ha tudod a gyümölcsről, hogy jellemzően nem erjed ki. Most erről tudod, így 1/3 cukorfogyásnál legközelebb ismételd meg a tápanyaghozzáadást, még mielőtt leállna az erjedés. Azonban igaza van az első válaszolónak is, régen amikor a cefrézés még teljesen a természetre volt bízva, akkor erre nemes egyszerűséggel pont ennyit mondtak, mint amennyit Ő írt.
#4 A barackban példának okáért 16 cukorfoknál lényegesen kevesebb cukor van (nem véletlenül ehetik cukorbetegek is, nyilván mértékkel), ez is meglátásom szerint úgy lett 16, hogy adott hozzá cukrot, ennyit általában a sárgadinnye sem produkál. Az igazán érett egyes cseresznyék (fekete cseresznyék) akár, a körtékből meg nyilván a később érők, a búzakörte például nem, az ilyen 12-13 körül alakul többnyire, de a búzakörtében hiába alacsonyabb a cukorfok, pálinkáját tekintve a többi, kései körte az akár meg is b.szhatja magát magányában, mert sehol nincsenek a búzával érő körtéhez képest. Általában ez kimondható a legtöbb gyümölcsnél, ha a termés kicsi, a beltartalom annál nagyobb.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!