Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Sárgadinnyéből próbáltam...

Sárgadinnyéből próbáltam pálinkát főzni. a ph értéket citromsav hozzáadásával álítottam be Elindult a forrás 16 cukorfokról és 10 nél meg ált azóta nem mozdul, mi lehet a probléma? valakinek van ötlete hol hibáztam köszöm

Figyelt kérdés

máj. 30. 16:16
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Ez ennyit tudott forrni
máj. 30. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Az, hogy a sárgadinnyéből nem lehet pálinkát főzni. Nem véletlenül nem főz belőle senki.
máj. 30. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

Semmi gond szerintem,alacsony a cukortartalma majd kiforr idővel.

Egyébként finom pálinka nem lesz belőle,uborka ízű lesz

máj. 30. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
39%
nincs benne annyi cukor, mint pl a barackban, cseresznyében vagy körtében.
máj. 30. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Tettél hozzá élesztőt? Az alkohol foka mennyi a cefrének?
jún. 1. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Erjedés megakadhat pl. ingadozó hőmérséklet miatt, élesztőtápanyag hiány miatt. Amennyiben megakadt az erjedés és még valóban 10 körül van a cukor (refraktometerrel nem lehet jól cukorfogyást mérni, mert azzal mustban lehet jól mérni, alkoholos közegben már nem), akkor élesztőtápanyag adagolásával (Uvaferm Uvavital és/vagy optimum white) és esetlegesen fajélesztő további hozzáadásával ismét elindítható az erjedés, de ezt igazság szerint inkább megkell előzni élesztőtápanyag hozzáadásával a cefrézés során, majd esetleg további adagolással később, ha tudod a gyümölcsről, hogy jellemzően nem erjed ki. Most erről tudod, így 1/3 cukorfogyásnál legközelebb ismételd meg a tápanyaghozzáadást, még mielőtt leállna az erjedés. Azonban igaza van az első válaszolónak is, régen amikor a cefrézés még teljesen a természetre volt bízva, akkor erre nemes egyszerűséggel pont ennyit mondtak, mint amennyit Ő írt.

#4 A barackban példának okáért 16 cukorfoknál lényegesen kevesebb cukor van (nem véletlenül ehetik cukorbetegek is, nyilván mértékkel), ez is meglátásom szerint úgy lett 16, hogy adott hozzá cukrot, ennyit általában a sárgadinnye sem produkál. Az igazán érett egyes cseresznyék (fekete cseresznyék) akár, a körtékből meg nyilván a később érők, a búzakörte például nem, az ilyen 12-13 körül alakul többnyire, de a búzakörtében hiába alacsonyabb a cukorfok, pálinkáját tekintve a többi, kései körte az akár meg is b.szhatja magát magányában, mert sehol nincsenek a búzával érő körtéhez képest. Általában ez kimondható a legtöbb gyümölcsnél, ha a termés kicsi, a beltartalom annál nagyobb.

jún. 2. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 mindentudó99 ***** válasza:
Én mindenből tudok és szoktam pálinkát főzni. Sárgadinnyét ketszer próbáltam nem sikerült. Nem tudom miért. Többet nem próbálom
jún. 5. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!