Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha már szépen "forr" a pálinka...

Ha már szépen "forr" a pálinkacefrém, akkor is tegyek bele élesztőt (meg citromsavat)?

Figyelt kérdés
Az elején (kb 1-2 hete) elmulasztottam.
2015. aug. 12. 17:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Semmit nem szabad bele tenni.
2015. aug. 12. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
A cukrozás is későn jutott eszembe, már forrott akkor is (tegnap) - tettem a kb 30-35 l cefrébe 1 kg cukrot - utána még intenzívebb lett a forrás (és jó a "szaga" én inkább illatnak mondanám -szeretem az erjedő pálinkacefre illatát). Az illata mindvégig jó (volt és van) nekije. Zöme kékszilva az kimagozva van benne, egy kisebb rész "fosóka", az magostul van benne.
2015. aug. 12. 18:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Citromsav minek??????
2015. aug. 12. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
olvastam a neten : [link]
2015. aug. 12. 19:12
 5/6 Phoney ***** válasza:

Sav az aránylag alacsony savtartalmú gyümölcsökbe kell, hogy ne romoljon meg a cefre erjesztés közben (szilva, cseresznye, barack, körte, málna, bodza eper, szeder, szamóca).


Élesztőt most már fölöslegesen teszel bele – ha már forr, akkor van benne egy elszaporodott, domináns törzs.

2015. aug. 12. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!! Sav szempontjából "érintett" lehet a cuccom, merthogy szilváról van szó (de forr).
2015. aug. 12. 22:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!