Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meddig emelkednek még az...

Meddig emelkednek még az árak, mire lesz egy kis megállás végre?

Figyelt kérdés

4 fős családként egyre sokkolóbb, mennyit költünk kajára még úgy is, hogy tudatosan vásárolunk, főzünk, figyeljük az akciókat, és a nasit, üdítőt, ilyesmit leminimalizáltuk.

De bármikor megyünk el a hó eleji nagybevásárlásra, mindig többe kerül valami, mint előtte.

Most pl. a csirkemellen néztem egyet. Év elején még 1750 volt a helyi Coopban és piacon, aztán már 1800, aztán felment 2000-re a piacon, akkor már csak a Coopban vettem (ezen a két helyen veszek csak húst), erre most múlt héten már a piacon 2300(!!!!) ft volt kilója, de a Coopban is 2100. Azaz január óta csak ennek kilója bő 4-500 fttal emelkedett......

jún. 10. 11:52
1 2
 11/20 anonim válasza:
24%

Az elkövetkező 20 évben nem lesz stagnálás, a benzin és gázolaj ára pedig 2027-28 ra eléri majd az 1200 Ft körüli literenkénti árat és még az sem lesz a maximum. A háború még kb 5 évig eltart és ha nagyobb méretűvé szélesedik minden még sokkal rosszabb lesz. Ezek a mostani árak is "háborús inflációs" árak. Szóval erre nincs esély, max arra hogy még kétszer háromszor ennyibe fog kerülni sokminden. Nyilván a fizetések is nőni fognak azért.

Közgazdász

jún. 10. 15:35
 12/20 Katona Dius ***** válasza:
83%
Nem az a baj, hogy nőnek az árak. Hanem hogy megközelítően sem hasonló mértékben nőnek a bérek.
jún. 10. 15:46
 13/20 anonim válasza:
24%
Ez sajnos így is lesz amig a háború tart.
jún. 10. 15:53
 14/20 anonim ***** válasza:
25%
Pedig lassult az infláció,Coop tényleg drága még a Spar is olcsóbb ndla
jún. 10. 16:34
 15/20 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem nem olyan kritikus a helyzet, mint mondjuk tavaly ilyenkor. Már nem járok gyomorgörccsel boltba, pedig most kevesebbet keresek.
jún. 10. 20:02
 16/20 anonim ***** válasza:
15%
4 fos csaladkent azert csak kerestek 4 en annyit hogy ne keljen aggodni azon hogy a bolti arak lekovetik a fizetesek emelkedeset..
jún. 10. 20:39
 17/20 anonim ***** válasza:
84%
16: 4-fős családként ketten talán gyerekek!
jún. 12. 07:58
 18/20 anonim ***** válasza:
10: Az még nem is rossz és máshol 2 kilónak hazudott másfél kiló is ezer körül van. 300-ért is már csak pocsék kakis krumplit lehet kapni egy kerülettel arrébb, azonkívül közelemben semmilyen krumpli nincs éppen. Úgyhogy én áldanám azt az 5 kiló krumlit annyiért, bár én egyedül nem tudnám megenni.
jún. 12. 08:00
 19/20 Katona Dius ***** válasza:
Gluténérzékeny vagyok, így nekem a fő eleme az ételeknek a rizs vagy krumpli, így elég gyorsan elfogy az az 5 kiló. De már a gagyi rizs is lassan 1000 ft/kiló
jún. 12. 11:05
 20/20 anonim ***** válasza:
A háború rendeződése nem állítja meg az inflációt. Ez nem úgy fog menni, hogy hirtelen véget ér és minden helyreáll. Minden konfliktus átmeneti időszakkal végződik, ami akár évtizedekig is eltarthat. Az EU részéről ez valószínűleg abban fog kimerülni, hogy fenntartja az orosz szankciókat. Ők túl messze vannak, hogy olcsón importálni tudjanak bármit is tőlük, így nekik ez nem gond, nekünk magyaroknak (és még pár másik országnak is a periférián) viszont igen, mert ha csak nyugatról tudunk importálni mindent, akkor az generálja az inflációt. Egy lehetséges megoldás lehet az EU-ból történő kilépés, de annak meg más hátulütői vannak, ezért nem valószínű az sem. Na vajon miért akarja Orbán békíteni őket az EU háta mögött?
júl. 7. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!