Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől állhatott meg útközben...

Mitől állhatott meg útközben az autó?

Figyelt kérdés

Opel Astra 1.6 16v-ről van szó Z16XE motorkóddal. Olyan 65km/h órával mentem, lenyomtam a kuplungot, váltottam volna 5 ösbe és leállt az autó. Miközben gurultam villogott az akkumlátor lámpa. Utána 15 perc álldogálás után sikerült beindítani, elmentem vele az első boltig ahol tudtam bele venni egy új akkumlátort, ki is cseréltem, viszont utána elkezdett hangosan kopogni valami a motortérbe és leesett az alapjárat 500 alá és rángatott az autó amikor elindultam vele. Elgurultam vele egy helyiségig ahol letudtam tenni, másnap kihívtam egy szerelőt aki korábban foglalkozott vele, elindítottuk, megnézte és működött rendesen, nem talált semmit. Haza tudtam vele gond nélkül jönni.

Mi lehetett a baja?

Mindenképpen elakarom vinni megnézetni csak nemtudom milyen irányba induljak, elektromos, vagy mechanikus.

jún. 4. 16:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Az lehetett egy kontakt hiba is.
jún. 4. 16:47
 2/17 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
El nem hiszem, hogy nem volt benne hibakód. Ezek a Z1.XE motorok elég fejlettek ebben a tekintetben. Az én Z18XE-m is tárolt el mindig valamilyen hibakódot, amiből el lehetett indulni.
jún. 4. 17:46
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem, nincs benne hibakód. Kilett olvasva OBD olvasóval, illetve pedál teszt is volt hogy hátha autóvillamosági hiba lesz. De egyik se mutatott semmit.
jún. 4. 17:53
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Csak mert egyszer leállt az autó, te elrohantál új akkut venni?

Érdekes egy gondolatmenet!

jún. 4. 18:02
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Az új akku vételének én sem értem az értelmét...

Simán lehet pl főtengely helyzetérzékelő jeladó hiba. Az szokott ilyet csinálni, hoyg melegen rossz, ahogy hűl egy kicsit máris beindul az autó. Hibakódot nem pedálteszttel, meg univerzális kütyükkel kellene nézni, mert azok az éppen aktuális jelen lévő hibákat mutatják. Hanem az eltárolt kódokat is meg kellene nézni minimum egy Op-commal, vagy Tech2-vel!

jún. 4. 18:12
 6/17 Senior Séf ***** válasza:
A szerelők réme egy ilyen hiba.
jún. 4. 18:18
 7/17 anonim ***** válasza:

#6.

....és az akkumulátor árúsítók öröme.

jún. 4. 18:21
 8/17 anonim ***** válasza:
Az autód a halálon van. Az hamarosan végleg le fog állni. Sajnálom, de én inkább új autóra spórolnék a helyedben.
jún. 4. 20:02
 9/17 A kérdező kommentje:

Nem értem a dolgot. A nap első felében mentem vele 100km-tert probléma mentesen komfortos, probléma mentes vezetéssel.

Azért vettem az új akkumlátort mert amikor megállt az autó menet közben akkor a piros akkumlátor logó villogott amég meg nem álltam az autóval. És amikor megpróbáltam visszaindítani akkor is kivillant. És az előző akkumlátor nem is egy mai darab.

jún. 4. 20:35
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
A piros akkumulátor jel nem a rossz akkumulátort jelzi hanem a generátor töltését.
jún. 5. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!