Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mindig attól félek, hogy...

Mindig attól félek, hogy defektet kapok útközben. Szerintetek gyakoroljak otthon? Nem tudnám szerintem kicserélni, ha baj történne. Eléggé be tudok pánikolni.

Figyelt kérdés
A csere elméletét természetesen tudom.
2022. dec. 22. 08:11
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
72%

Nincs mit gyakorolni rajta. Ha tudod az elméletet, akkor menni fog gyakorlatban is.

Egyetlen nehézség a gyakorlatban az lehet, ha a csavarok úgy meg vannak húzva, vagy a kerék az agyra felrohadva, hogy nem tudod levenni őket. Ennek okán érdemes lehet megelőző lépéseket tenni, levenni mind a négy kereket, felcsiszolni a kerékagyat és egy kis rézpasztával megkenni azt, illetve a csavarok kúpjait is (NEM A MENETET), aztán visszarakni és normálisan nyomatékkal lehúzni. Na meg egyúttal ezzel "gyakorolsz" is, ha ennyire nem vagy biztos magadban. Utána biztosan nem lesz baj, ha út szélén kell levenned.

2022. dec. 22. 08:26
 2/26 A kérdező kommentje:
köszi,ment a zöld 18 L
2022. dec. 22. 08:46
 3/26 anonim ***** válasza:
77%

Azért az elmélet meg a gyakorlat más lehet.

Szerintem jó dolog, ha kipróbálod otthon, nyugodt körülmények között. Egész más úgy, mint az út szélén, sötétben, szakadó esőben szórakozni vele, úgy hogy azt sem tudod, hol a pótkerék.

2022. dec. 22. 08:51
 4/26 anonim ***** válasza:
90%
Már ha van potkerék
2022. dec. 22. 08:54
 5/26 anonim ***** válasza:
0%
1. Én a menetet is megzsírozom és úgy tökéletes.
2022. dec. 22. 09:02
 6/26 A kérdező kommentje:
Közben már találtam neten mobil gumicserés szolgáltatást, nem is olyan drágán. Inkább elmentem a tel számot :)
2022. dec. 22. 09:08
 7/26 anonim ***** válasza:
51%
#5 Nem szabad. Úgy csinálod ahogy akarod, de semmiképpen sem hívható tökéletesnek.
2022. dec. 22. 09:10
 8/26 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá, de a menetet azért én sem zsíroznám be xd
2022. dec. 22. 09:11
 9/26 krwkco ***** válasza:
48%

Ha gumis tette fel a kerekeket, akkor nagy az esély, hogy defektnél nem tudod majd a csavarokt (vagy anyákat) meglazítani. Szinte mindig túlhúzzák.

Mondanám, hogy lazídsd meg mindegyiket és húzd újra. De valószínűleg nincs nyomatékkulcsod és "érzésre" nem tudnád megfelelő erővel meghúzni, mert nincs gyakorlatod.

2022. dec. 22. 09:14
 10/26 A kérdező kommentje:
Akkor miért húzzák túl? A kresz könyvben az van, hogy elég a karerejével meghúzni.
2022. dec. 22. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!