Más család is lesokkolódik néha, mennyit elkölt kajára egy hónapban?
Négyfős család vagyunk,2 felnőtt, 2 pici gyerek.
Mindig tudatosan főztem, nmenüterv alapján, figyelve az akciókat és idényélelmiszereket - nem krumplistésztán sanyargatva magunkat, de azért értitek, odafigyeltem, hogy minél kevesebből együnk minél változatosabban és egészségesebben. Sokáig azt gondoltam, nem is költünk rengeteget élelmiszerre, hiába az inflàció, de ma már...?
Egyszerűen lesokkolódok, hogy hó elején elmegyünk egy nagybevásárlásra, ahol megveszünk 1 havi húst, tartós élelmiszert, ott hagyok 80 ezret és mennyi elmegy még emellett. A sok friss zöldség, gyümölcs, tejtermék, pékáru (ezt szoktam sütni is pedig, ha van rá időm). Mindig egyre többet és többet költünk, nyilván azért is, mert nőnek a gyerekek, többet esznek, de akkor is.
Brutál, hogy a bevételünk milyen hányada elmegy kajára.
Igen!
És az a legbosszantóbb az egészben, hogy az egészséges, tápláló kaják kerülnek a legtöbbe!
Csirkemell, áfonya, eper, sajt stb.
És mi a legolcsóbb?
Minden, ami tiszta cukor, üres beltartalom, szénhidrát meg adalék.
Már rég fel kellett volna lendíteni a hazai élelmiszeripart, mezőgazdaságot, őstermelőket, hogy ne a franciáktól kelljen behozni a xar ukrán krumplit meg a kínaiaktól a fokhagymát stb.
Teljesen ki vagyunk szolgáltatva és sokkoló, hogy egy nagy bevásárlásért gyakorlatilag egész hónapban gürizni kell. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!