Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Más család is lesokkolódik...

Más család is lesokkolódik néha, mennyit elkölt kajára egy hónapban?

Figyelt kérdés

Négyfős család vagyunk,2 felnőtt, 2 pici gyerek.

Mindig tudatosan főztem, nmenüterv alapján, figyelve az akciókat és idényélelmiszereket - nem krumplistésztán sanyargatva magunkat, de azért értitek, odafigyeltem, hogy minél kevesebből együnk minél változatosabban és egészségesebben. Sokáig azt gondoltam, nem is költünk rengeteget élelmiszerre, hiába az inflàció, de ma már...?

Egyszerűen lesokkolódok, hogy hó elején elmegyünk egy nagybevásárlásra, ahol megveszünk 1 havi húst, tartós élelmiszert, ott hagyok 80 ezret és mennyi elmegy még emellett. A sok friss zöldség, gyümölcs, tejtermék, pékáru (ezt szoktam sütni is pedig, ha van rá időm). Mindig egyre többet és többet költünk, nyilván azért is, mert nőnek a gyerekek, többet esznek, de akkor is.

Brutál, hogy a bevételünk milyen hányada elmegy kajára.

2024. máj. 5. 21:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Az bizony, jó nagy szívás. Inkább már nem is megyek boltba, eszem, ami van itthon. Már nem pár óra összeszedni magam a sokkból egy nagybevásárlás után.
2024. máj. 5. 21:40
 2/20 anonim ***** válasza:
93%
En kb 70et koltok tok egyedul. Habar akciozok de neha veszek egy egy kedvenc dolgot pl kecskesajt.
2024. máj. 5. 21:43
 3/20 anonim ***** válasza:
95%
Nem lepődök már meg rajta, inkább csak dühös vagyok miatta.
2024. máj. 5. 21:44
 4/20 anonim ***** válasza:
83%
Egyedül élek de úgy fogy a pénzem hogy lassan már nem látok tartalmat a sorok és szavak között...Brutál milyen árak lettek 2021/2022-től...Meg az is durva hogy csak ebben az országban lett minden nagyon drága... De szavazzatok nyugodtan újra a fideszre! Mondjuk az az igazság hogy nincs is kire szavazni igazából. Moslék az összes! Ez van sajna.
2024. máj. 5. 21:46
 5/20 anonim ***** válasza:
91%

Igen!

És az a legbosszantóbb az egészben, hogy az egészséges, tápláló kaják kerülnek a legtöbbe!

Csirkemell, áfonya, eper, sajt stb.

És mi a legolcsóbb?

Minden, ami tiszta cukor, üres beltartalom, szénhidrát meg adalék.

Már rég fel kellett volna lendíteni a hazai élelmiszeripart, mezőgazdaságot, őstermelőket, hogy ne a franciáktól kelljen behozni a xar ukrán krumplit meg a kínaiaktól a fokhagymát stb.

Teljesen ki vagyunk szolgáltatva és sokkoló, hogy egy nagy bevásárlásért gyakorlatilag egész hónapban gürizni kell. :(

2024. máj. 5. 22:09
 6/20 anonim ***** válasza:
95%
Főleg miután az adózott fizudból mégegyszer fizetsz mindenre adót..
2024. máj. 5. 22:51
 7/20 anonim ***** válasza:
28%
Nem. Helyettem Lenke néni sopánkodik a Szomszédokban.
2024. máj. 5. 23:25
 8/20 anonim ***** válasza:
6%
#4 Megnyugtatlak, ezután is a Fideszre szavazok. Nem rajtuk múlik, hogy a többi ország gazdasága ennyire erős. A kivándorolt magyarok viszont nyakig benne vannak!
2024. máj. 6. 07:27
 9/20 anonim ***** válasza:
94%
Igen, pedig én csak egyedül vagyok és még így is 2-3-szor annyi megy el, mint a Covid előtt. A fizetésem nem nőtt ilyen mértékben.
2024. máj. 6. 08:44
 10/20 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk simán elmegy havi 80-120 E között, pedig ketten vagyunk + néha a lányomék 1-2 napig. És nem eszünk drága dolgokat (marhahús, hal, gourmet kaják stb.). Magunknak főzünk és gyakorlatilag nincs ételpazarlás.
2024. máj. 6. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!