Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A húsleveskocka technikailag...

A húsleveskocka technikailag inkább tea vagy inkább pemmikán?

Figyelt kérdés

márc. 3. 08:37
A kérdező szavazást indított:
Tea.
Pemmikán.
10 szavazat
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem. Ételízesítő
márc. 3. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy inkább drog
márc. 3. 09:44
 3/19 anonim ***** válasza:
88%
Mi az a pemmikán?
márc. 3. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező holnap suli, verset tanuld meg 15-ikei ünnepségre
márc. 3. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
A pemmikán észak-amerikai indián eredetű étel és tartósítási módszer. Az indiánok húsbőség idején így tárolták a felesleget főleg a téli időszakra. Később a sarkkutatók is átvették a módszert és így készítettek maguknak jól eltartható, tápláló és egyben a skorbut ellen is védő élelmiszertartalékot.
márc. 3. 09:49
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Okosabb nem lettem,mi a pemmikán?
márc. 3. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A nagy Levin ***** válasza:
100%

Kérdező, nincs helyes válaszod.


A a tea szűkebb értelemben a teacserje főzete. Tágabb értelemben használják többféle növény főzetére is.


A pemmikán egy Hús(!) tartósítási eljárás.


Még a drog áll legközelebb hozzá, ami pedig egyes, főleg gyógynövények szárított, esetleg forrázott formátuma.


Kontrasztként ide másolom egy húsleveskocka összetevőit:


só, növényi zsírok (pálmazsír, shea vaj, sal vaj), ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), burgonyakeményítő, cukor, vöröshagymapor, tyúkzsír 2% (tyúkzsír, antioxidáns (rozmaringkivonatok)), fűszerek (kurkuma, zellermag), sárgarépa 1%, élesztőkivonat, petrezselyem 0,4%, aromák, ...

márc. 3. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A nagy Levin ***** válasza:
85%

Hatos, íme:


"A pemmikán fő összetevője a vadhús (főleg bölény, gímszarvas, jávorszarvas), amit napon vagy tűz mellett keményre szárítottak és kövekkel apróra törtek, majd faggyúval kevertek, és ebbe a masszába bogyós növények termését is belegyúrták.[2] Természetesen elsősorban a fölös mennyiségben rendelkezésre álló alapanyagok határozták meg az összetételt, de ünnepi célokra ritkább, nehezebben hozzáférhető alkotórészeket is felhasználtak az indiánok. A legértékesebbnek a főleg sovány hús és a csontvelő keverékéből készült pemmikánt tartották." (Wikipédia)

márc. 3. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Így már értethető 8-as köszi!Magyarán ez egy húspor amit ízesítenek faggyúval tartósítják.
márc. 3. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért kell bármihez hasonlítgatni egy húsleves kockát.

Nagyjából mindenki tudja hogyan működik.Amihez hasonlítod távol áll tőle.

márc. 3. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!