A húsleveskocka technikailag inkább tea vagy inkább pemmikán?
Kérdező, nincs helyes válaszod.
A a tea szűkebb értelemben a teacserje főzete. Tágabb értelemben használják többféle növény főzetére is.
A pemmikán egy Hús(!) tartósítási eljárás.
Még a drog áll legközelebb hozzá, ami pedig egyes, főleg gyógynövények szárított, esetleg forrázott formátuma.
Kontrasztként ide másolom egy húsleveskocka összetevőit:
só, növényi zsírok (pálmazsír, shea vaj, sal vaj), ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), burgonyakeményítő, cukor, vöröshagymapor, tyúkzsír 2% (tyúkzsír, antioxidáns (rozmaringkivonatok)), fűszerek (kurkuma, zellermag), sárgarépa 1%, élesztőkivonat, petrezselyem 0,4%, aromák, ...
Hatos, íme:
"A pemmikán fő összetevője a vadhús (főleg bölény, gímszarvas, jávorszarvas), amit napon vagy tűz mellett keményre szárítottak és kövekkel apróra törtek, majd faggyúval kevertek, és ebbe a masszába bogyós növények termését is belegyúrták.[2] Természetesen elsősorban a fölös mennyiségben rendelkezésre álló alapanyagok határozták meg az összetételt, de ünnepi célokra ritkább, nehezebben hozzáférhető alkotórészeket is felhasználtak az indiánok. A legértékesebbnek a főleg sovány hús és a csontvelő keverékéből készült pemmikánt tartották." (Wikipédia)
Miért kell bármihez hasonlítgatni egy húsleves kockát.
Nagyjából mindenki tudja hogyan működik.Amihez hasonlítod távol áll tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!