Lehet bajom ha az étel feloldott némi alufóliát?
Tegnap sütöttem rakott krumplit, és a tepsit alufóliával takartam le. Már mikor elkészült is érdekes kis lyukak voltak rajta, de nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, gondoltam a sajt átszúrta vagy valami, előfordult már. Alufóliával együtt tettem hűtőbe, és mire reggel kivettem, hogy felporciózzam még több lyuk volt rajta.
Mikor levettem róla, ahol a lyukak voltak ott nem hegyes sajtdarabok voltak, hanem sima felület viszont fémes elszíneződéssel. Tudom, hogy az alumíniumot oldja a sav és a savas ételek, gondolom ez történt. Viszont azt is tudom, hogy az alumínium káros az egészségre, (idegrendszeri problémákat okoz), és bár a látható elszíneződéseket kivágtam fene tudja mennyi szívódott fel a többi felületen. Szerintetek lehet tőle bajom?
Van ilyen, amikor egy fém konzervdobozt alufóliával lezárunk, eltesszük a hűtőszekrénybe, majd utána csodálkozunk, hogy főleg a két fém találkozási pontjánál kis lyukak keletkeztek, eltűnt az alumínium, bizonyára valamilyen elektrolízis hatására (két különböző fém között potenciálkülönbség lép fel, a nedvesség képezi az elektrolitot).
Nyilván én is csak egyszer jártam így, hiszen többet nem erőltettem, nem egészséges.
De így már érthetőbb, némelyik konzervre rá is írták, hogy ne a saját dobozában tegyük el hűtőbe, persze normálisan nem magyarázzák meg a szövegben.
Csak a szokásos csináld ezt, csináld azt, úgyis hülye vásárló, úgyse érti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!