A szója fogyasztása a legújabb kutatások szerint egészséges, vagy káros?
A szója tartalmazhat az egészségre hasznos, és káros, sőt veszélyes elemeket, és a szójabab is okkal lett a génmanipuláció szimbóluma.
Az biztos, hogy nem fekete, vagy fehér a tudományos megítélése, mert az sem mindegy, milyen szójáról van szó, és a globalizált világban EU területén is találtak már génkezelt szója készítményt, aminek forgalmazása itt tiltott, de Amerikába, Ázsiában nem.
Az, hogy a szója szürkének melyik árnyalatának ítélik, kb emberenként változó,, hogy a sok információ közül ki, mit ragad ki.
Nagyon nehéz elkerülni, hogy valaki ne egyen szóját is tartalmazó élelmiszert, de a főleg szójára épülő táplálkozást nem támogatja a tudomány.
Itt van egy rövid összefoglaló, amiben említve vannak pro-és kontra, miért egészséges, és miért nem, sőt, miért lehet veszélyes (ilyet természetesen kb minden élelmiszerről lehet készíteni):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!