Milyen étel, élelmiszer fogyasztása után éreztétek úgy, hogy jó hatással van az egészségetekre?
Gyakorlatilag minden, amit eszem, ezért felsorolni nem célszerü, egyszerüen túl sok lenne.
Ami NEM tesz jót nekem (Hangsúly a nekem szón van, másra nem feltétlen igaz), az állati fehérjéket tartalmazó élelmiszerek: hús, tojás, tej, tejtermékek, ezekre túlérzékeny vagyok és jópár igen kellemetlen reakciót okoznak.
A tejről épp most láttam egy műsort, ami szerint egészséges és méltatlanul üldözik https://www.youtube.com/watch?v=pR-mXsFa7XQ
A tej élet, erő egészség, igya meg a "nehézség"
2-es: az elsö vagyok, éppen ezért írtam, hogy ez csak rám vonatkozik, hiába lenne elvileg egészséges a tej, ha ettöl is meg minden más álalti terméktöl több napig tartó hasmenést, kiütéseket, fulaldásos rohamokat kapok.
3-as: a tejben kb ugyanannyi kalória van, mint a borban, sörben, üdítökben, szóval annyira nem extrém, ha valaki megiszik naponta 2-4 dl-t, attól nem hízik el pontosabban nem attól hízik el, hanem sok egyébtöl, amit emellett fogyaszt
#4 Arra utaltam, hogy a plusz tej hozzáadása nélkül is hízik az átlag magyar, ha még megiszik plusz egy pohár tejet mindezekre -mondván milyen egészséges - attól csak még jobban fog hízni, és az összhatás nem biztos, hogy előnyős.
Nyilván ez azokra nem vonatkozik, akiknek nincsenek súly problémáik.
még a borban több a kalória, mint a tejben: 83 kcal, illetve 56 kcal
a vajnak igen magas, nekem azt mondták, ahhoz viszonyítsam a többi élelmiszert, mint referenciához
Kérdezö: nem értem, miért kellene a vajhoz viszonyítani, amikor az lényegében tiszta zsiradék! Ahhoz képest természetesen mindenben kevesebb a kalória, szóval ennek semmi értelme így.
A kalóriákat a napi kalóriakereten belül érdemes nézni, meg az általánosságban érvényes, hogy a zöldségfélék kevés kalóriát tartalmaznak, a keményítötartalmú élelmiszerek aránylag sokat, a zsiradékokat meg csak igen óvatosan érdemes fogyasztani, ha valaki a kalóriákra figyel, mert ezekben még a Ch-hoz képest is duplája van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!