Az ízesített élelmiszerekben az ízfokozó miatt kevesebb rendes tápérték van?
Nem.
MSG-t (nátrium glutamát) lehet kapni az összes ázsiai élelmiszer boltban.
Olyan külsőre mint a só, a többi hozzávalót nem pótolja.
Ízre magában olyan semmilyen, se nem édes, se nem kifejezetten sós vagy keserű, az az umami íz.
6, Pont azért, amiért az ember sót, cukrot, koriandert, fahéjat, mustárt, fokhagymát, csillit, borsot, szekfűszeget, gyömbért tesz az ételbe.🤷🏻♀️
Egyszerűen a fűszerek ízt adnak az ételnek, de az egyéb hozzávalókat nem pótolják.
Pont ahogy a só nem pótolja mondjuk a krumplit, az msg se.
Ennyi.
Persze, túl lehet ezeket is tolni, nagy mennyiségben a szerecsendió se túl egészséges, sőt, kifejezetten mérgező, vagy a túlzott cukor vagy só fogyasztás se tesz jót.
Mértékkel viszont sokat ad az élvezeti értékhez, ha minőségi hozzávalókat használsz, és ízesíted az ételeidet.
De hidd már el, pusztán azért mert magyarul egy ilyen kémiai neve van, még nem valami démoni varázspor ami ellopja az életerődet. 🙃🙃🙃
Fél ázsia ezzel főz, semmivel nem misztikusabb, mint megsózni azt a natúr csirkemellet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!