Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Akik konyhakerttel spóroltok...

Akik konyhakerttel spóroltok az élelmiszeren, hogy áll nálatok a termés?

Figyelt kérdés

Én felszedtem már némi retket, spenótot (ebből a fagyasztóba is ment), salátát kb. 2 hete csak onnan hozok be. Most szedem éppen a borsót és epret (ezekből is jut a fagyasztóba is, főleg borsó), lassan szedhetem az első cukkinit, már van pár pici termés a paradicsomokon és paprikákon is, de annak tuti kell 2-3 hét még. Az uborkám még kicsi, későn vetettem, az most legalább 1 hónapig még boltból lesz. Kaprot, petrezselymet is szedtem már be, nem sokat, de alakul.

A hagymák nőnek, de még nem használhatóak, az édesburgonya gyönyörű, a cékla nem sikerült most jól, alig kelt. A répa és petrezselyem közepes, nem lehet még őket szedni, de január-februárig elég lesz.

A többit meglátjuk :D Eddig viszonylag kevés locsolással megúsztam (bár van kút), szóval minimálisat költhettem rá. De csak jól esik látni ilyen árak mellett :D

2022. jún. 2. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mamámnál már színváltozásban vannak a paradicsomok és ma szedtem fel egy jó nagy csokor zöld hagymát és petrezselyem zöldet. Borsó virágzik. Répa, paprika, krumpli, torma még kicsik. Ubival céklàval nem is tudom most mi van ott, pedig ezek is szoktak lenni.

Nekem pedig idén elmaradt a cukkini vetésem...:( Pont ma beszéltük Mamával, hogy végülis még saját részre talán nem olyan késő...szerinted? Te meg már lassan szeded!:) Gratula!

2022. jún. 2. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

A kertészkedéssel nem lehet spórolni, legalábbis mi nem tudunk.

Rossz a talaj, hiába a trágya, kemény és agyagos.

Csak a szántás 10.000 Ft, megvesszük a palántát, megvesszük a magokat, a permetszert, és a magok fele ki se kel, a palánták fele meghal.

Lehet felhasználói hibát emlegetni, de az előző házunk más településen volt, és ott gyönyörűen hozta a kert a termést. Szóval nem hinném hogy a baj csak velünk van.

Ami megéri, azok a gyümölcsfák. Nem olyan drága egy kis facsemete, és a gyümölcsök jobban bejönnek. + A fát csak egyszer kell megvenni.

2022. jún. 3. 11:47
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem. Én nem permetezek, szántatni sem szoktam, csak rotálunk 2 évente, azt kb. 2-3 ezer forint volt kibérelni most, illetve trágyát se veszünk, komposztunk van.

Szóval nekünk megéri, de biztos földfüggő, van, ami nálunk sem sikerült sose, de azt nem is ültetjük már.

2022. jún. 3. 12:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Sóskát megpárolva már tettem el a fagyóba egy csomót, múlt héten. Petrezselyemzöld is szép nagyon. Az eper most ontja a termést.

(Nálunk nem én csinálom a kertet, a férjem hobbija.) A paradicsomot már várom:)

2022. jún. 3. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:
A majomkenyérfa már egész jól terem. Már csak be kell oltani, hogy rozscipót teremjen.
2022. júl. 9. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!