Hogy lehet, hogy a gyümölcstermést idén (is) rossznak tartják?
Az emberek nem veszik komolyan a klímaváltozást, pedig ehhez is annak van köze. Az időjárás egyre szeszélyesebb, a gyümölcsfák nem viselik jól ezt a fajta szélsőséget, hogy május végén még fagy, ha nem, akkor kéthavi mennyiség esik le egy délután alatt, aztán nem esik 2 hónapig...
Nem ilyen időjárásra lettek kinemesítve a hazai fajok.
A szomszédom azt mondta nagyon vacak a termés.
Mondom neki várj míg megérik... :)
Erre van kitalálva a vicc, hogy....
Édesanyám , mi az a gyümölcs azon a fán ?
Kék szilva, fiam .
De, akkor miért piros ?
Mert még zöld...
:D
A gyümölcsfák is szendevnek a szárazságtól, mert a talaj alsó rétegei is ki vannak száradva, a"rendkívül mély" szinteken sincs elég víz.
Az idén nálunk barack egyáltalán nem lett - elfagyott a virága, meggy, cseresznye nem lett, mert ugyan kötött, mégha nem is túl jól, de mire megérett volna, addigra teljesen megaszalódott a termés, használhato alig volt közte. Az almafákon jóval kevesebb a gyümölcs, mint egyébként, annak is jó része éretlenül lepotyog, mert a fák száradnak, a levelek pöndörödnek.
Azt látom a csemege kukorica árusnál, hogy nagyon vacak a terménye. Évek óta tőle veszem, de az idei nem sikerült neki.
Idén minden drágább, amit a föld ad, de egyáltalán nem sajnálom a termelőtől. Megdolgoznak érte keményen.
Amikor én behúzódom a nagy meleg elől, addig Ők kint vannak.
Ugyanez van az állattartóknál. Én megtehetem, hogy ma kihagyok egy napot, mert épp olyanom van, náluk ez nem lehetséges.
Ha tehetem mindig a termelőktől veszek mindent. Ő dolgozik vele, ne a multi keressen rajta.
Nálunk a szilva elfagyott, körte elfagyott, ribizli kipurcant, alma és barack fele elfagyott...
Veszprém megye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!