Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy lehet, hogy a gyümölcster...

Hogy lehet, hogy a gyümölcstermést idén (is) rossznak tartják?

Figyelt kérdés
Rendben, a korán virágzó barackok, egyebek esetleg tönkrementek. De a nyári gyümölcsök nem hiszem, hogy elfagytak, a késő tavaszi időszakban a gyümölcsök kb. 20 százaléka nyílik csak. Az aszály meg a fáknak nem okozhat gondot hetekig, hiszen rendkívül melyről táplálkozik a gyökere. Megyeri írta például, hogy mindenhonnan azt hallja, nagyon erős lett az idei cseresznyehozam. Mit rontanak el az ipari gazdálkodók?

2020. aug. 6. 16:45
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
88%
Soha olyan kevés cseresznyém nem volt, mint idén, szinte az egész elfagyott. Almából, körtéből, szilvából viszonylag normális termés lesz az idén nálam, de ezt a jó cseresznye termést nem tudom, hogy kitől hallottad. De biztos nem Győr környéki, valószínűbb, hogy Chilei gazdákkal diskurált a dologról.
2020. aug. 6. 17:07
 2/31 A kérdező kommentje:
Nem olvastad, amit írtam. Megyeri (Szabolcs, a legnépszerűbb magyar kertész) tette közzé megállapítását a facen. De mindegy, majdnem minden gyümölcsre -30-50%-ot mondanak, kicsit durva. Megjegyzem, Győr pont a legészakibb részén van.
2020. aug. 6. 17:16
 3/31 anonim ***** válasza:
17%
Parasztok mindig rinyalnak, hogy megvedd a hibbant aron ertekesitett gyumolcsot. Megmagyarazzak.
2020. aug. 6. 17:22
 4/31 anonim ***** válasza:
83%

Az emberek nem veszik komolyan a klímaváltozást, pedig ehhez is annak van köze. Az időjárás egyre szeszélyesebb, a gyümölcsfák nem viselik jól ezt a fajta szélsőséget, hogy május végén még fagy, ha nem, akkor kéthavi mennyiség esik le egy délután alatt, aztán nem esik 2 hónapig...

Nem ilyen időjárásra lettek kinemesítve a hazai fajok.

2020. aug. 6. 17:34
 5/31 anonim ***** válasza:
20%

A szomszédom azt mondta nagyon vacak a termés.

Mondom neki várj míg megérik... :)

Erre van kitalálva a vicc, hogy....

Édesanyám , mi az a gyümölcs azon a fán ?

Kék szilva, fiam .

De, akkor miért piros ?

Mert még zöld...

:D

2020. aug. 6. 17:35
 6/31 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy a rövid gyökerű gabona meg ilyen kultúrnövények szívnak. De a fák?
2020. aug. 6. 17:43
 7/31 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk annyi cseresznye volt, higy a kétharmadat le se szedtük. Buda, 2. Kerület...
2020. aug. 6. 17:46
 8/31 anonim ***** válasza:
69%

A gyümölcsfák is szendevnek a szárazságtól, mert a talaj alsó rétegei is ki vannak száradva, a"rendkívül mély" szinteken sincs elég víz.

Az idén nálunk barack egyáltalán nem lett - elfagyott a virága, meggy, cseresznye nem lett, mert ugyan kötött, mégha nem is túl jól, de mire megérett volna, addigra teljesen megaszalódott a termés, használhato alig volt közte. Az almafákon jóval kevesebb a gyümölcs, mint egyébként, annak is jó része éretlenül lepotyog, mert a fák száradnak, a levelek pöndörödnek.

2020. aug. 6. 17:48
 9/31 anonim ***** válasza:
76%

Azt látom a csemege kukorica árusnál, hogy nagyon vacak a terménye. Évek óta tőle veszem, de az idei nem sikerült neki.

Idén minden drágább, amit a föld ad, de egyáltalán nem sajnálom a termelőtől. Megdolgoznak érte keményen.

Amikor én behúzódom a nagy meleg elől, addig Ők kint vannak.

Ugyanez van az állattartóknál. Én megtehetem, hogy ma kihagyok egy napot, mert épp olyanom van, náluk ez nem lehetséges.

Ha tehetem mindig a termelőktől veszek mindent. Ő dolgozik vele, ne a multi keressen rajta.

2020. aug. 6. 17:51
 10/31 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk a szilva elfagyott, körte elfagyott, ribizli kipurcant, alma és barack fele elfagyott...

Veszprém megye

2020. aug. 6. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!