Melyik az igazán finom trappista sajt? Melyiket szeretitek?
A 20 év talán kevés is, a trappista sajt jellege szerintem sokkal régebben megváltozott, eltűntek belőle a lyukak és a színe is kifakult, de a lényeg, hogy az íze sem finom.
Nagyüzemi "gyorstalpalón", tudományosan készülnek, néhány nap alatt üzlet-kész termékek, az nekik nem biznisz, hogy hónapokig érleljék a sajtot.
Ízlésekkel nem lehet vitába szállni, azok eltérőek lehetnek, de találtam egy régi, +10 éves cikket, már akkor sem volt sok köze a trappista néven árult sajtoknak a lukacsos, sárga színű "régihez", de gondolom az sem az eredeti francia sajt tökéletes klónja volt.
A cikkben tesztelt sajtok között lehet olyan, ami már nem is kapható, az árakat legfeljebb össze tudod hasonlítani a jelenlegivel, a minőség se feltétlenül stimmel, de ha sajt rajongó vagy, röviden leírják, hogyan tudsz otthon sajtot készíteni:
A trappista kb. csak megpirulva jó, amúgy elég neutrális íze van.
Az edámi néha elég jó árban van, és kissé erősebb íze van, mint a mai trappistáknak, bár kb. ugyanaz a kategória.
Vagy vannak bármilyen márkanév alatt futó, "nagylyukú sajtok" szintén kissé erősebb ízzel, és megfizethető áron.
Aminek még intenzívebb íze van, viszont drágább, az az ementáli.
Most vettem Tollet, konkrétan csikorgott a fogam alatt annyira gumiszerű :'(
Most azt sem tudom mit csináljak vele, legszívesebben kidobnám, mert még melegszendvicsen is olyan volt hogy rosszul lettem :(
Kokárdás is hasonlóan rossz volt, ezelőtt a Kőrösitől vágtam hanyatt magam, az volt a kedvencem, most le kellett vennem a pizzáról, mert még azt is csak elrontotta, konkrétan ehetetlen volt számomra.
Mi történt, most milyen sajtot vegyek, aminek azért nem 5-8000 kilója? Eddig a 2000-ftos is teljesen jó volt nekem.
Bocsánat hogy nem a kérdésre válaszoltam, de most nagyon kíváncsi vagyok én is a válaszokra, nem szeretnék több pénzt kidobni az ablakon.
Csak egy egyszerű sajtra vágyom, ami elolvad sütéskor, és nem egyben marad mint egy darab gumi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!