Mitől lett csomós a sajtszószom?
Figyelt kérdés
Cheddar sajtot illetve trapistát használtam összesen 250 gr körül. Úgy indítottam a receptet hogy két kanálnyi vajat olvasztottam (60%-ost és erre gyanakszom) majd két kanál lisztet tettem bele, elkavartam, majd jött rá 240 ml tej, ezt kavartam amíg sűrűbb lett, éppen hogy elkezdett forrni. Beleraktam a sajtot, kavartam amíg kisimúlt és ennyi, aztán túrós lett. Mit ronthattam el?2022. szept. 11. 19:30
1/8 anonim válasza:
Tej savanyú volt és hő hatására túró lett.
2/8 anonim válasza:
A trappista nem alkalmas ilyesmire
3/8 anonim válasza:
A tejet folyamatos keverés közben kis adagokban kell a lisztre önteni
4/8 anonim válasza:
NEM a tejes rész lett csomós, hanem a SAJT BENNE!
5/8 anonim válasza:
sajnos a trappista egy gyorsérlelt izé... Gumis, alkalmatlan ilyesmire.
Nincs esetleg botmixered? Azzal megpróbálhatod kisimítani....
6/8 anonim válasza:
Legközelebb ne használj trappistát.
7/8 anonim válasza:
Golden tip of the day: 20 dkg trappista árából használj 5-7 dkg parmezánt, és SOKKAL jobb íze lesz a sajtszószodnak.
8/8 anonim válasza:
csakhogy azt az igazi sajtszószt bizony csak vöröscheddarból csinálják. nem szabad felütni magyar trappistával hogy elfér az benne, több lesz. sosem volt olcsó a sajt, mostmeg még drágább még az itthoni gagyi is. de attól még él az olcsó húsnak híg a leve elv, alapanyagok minősége fontos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!