Sült kolbász kint maradt a konyhapulton éjszakára, ehető még?
Figyelt kérdés
Kb 12 órára maradt kint, 20 fok van a lakásban. Persze tudom hogy meg kell kóstolni, de ha van benne egy kis kockázat is, akkor már inkább nem ennék belőle.2023. nov. 17. 10:54
1/6 anonim válasza:
Olyan étel NINCS, ami ennyi idö alatt megromlik!
3/6 anonim válasza:
Sült kolbász egy éjszaka alatt nem romlik meg.Jó még.
4/6 anonim válasza:
Nagyapámnak nem volt hűtője. Igaz annyi zsírban sütötte meg a kolbászt, hogy ellepje, de az egész hétre valót megsütötte. És volt kolbász-zsírja is. A zsír alatt, a levegőtől elzárva nem romlott meg a kolbász.
Főleg ha az edényben lefedve hagytad a konyhapulton, akkor nem lett semmi baja 12 óra alatt, a sütés után.
5/6 anonim válasza:
Az un. sütni való kolbász romlékonyabb. Azt én már nem enném meg, de nem állítom, hogy baja van. A lángolt, szárított, füstölt kolbászok tovább bírják.
Zsír mint „tartósító” emlegetése itt felesleges, mivel nyilván nem 2 liter zsír alatt pihent a kolbász.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egy kevés zsír volt alatta, nem volt viszont lefedve, sütni való kolbász volt. Egyelőre nem ettem belőle.
2023. nov. 17. 17:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!