Szeletelt Gyulai kolbász felbontás után meddig ehető?
Az van ráírva felbontás után 5 napig őrzi meg a minőségét.
Dátum szerint április 30-ig jó.
7-10 napja kezdtem meg, ehető még?
A minőségét megőrzi, nem azonos azzal, hogy megromlik.
Sőt megromolhat a jelzett dárum előtt is, akár a csomag felbontása előtt.
Kb annyut jelent, hogy a jelzett időpont kb az, amíg várhatóan nem következik be jelentős változás, pl kiszárad a termék olyan szinten, hogy az már a minőség rovására írható.
Ezt akár egy nap alatt is el lehet érni, pl kint a szabadban, a füstölt, tartósított kolbász nem romlik meg, de kiszáradhat, pontosan azért, mert vékonyra van szeletelve.
Bár gyulai módra készült kolbászt sokan készítenek, így az eltarthatósága is változó lehet. Ha neked Gyulai kolbászod van, az biztosan nem gyorsan romló. Színe, állaga változhat, ha már fel lett bontva, de két hetén belül biztonságosan elfogyasztható, talán később is.
Ezt a minőségmegőrzési időt sok országban már kivezették, és nálunk is tervben van, mert (állítólag) pazarlásra ösztönöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!