A trapista sajt felbontás után meddig áll el a hűtőben?
Ha fóliában csomagolt, én kibontom. Kistányérra teszem. 4-5 napig is eláll. A külső rétege megkeményedik. Lereszelem, egy jó omletthez kiváló.
Ha nem nővényi sajt, nem műsajt, akkor sokáig eláll.
Ha felsz, hogy tul sokaig nem hasznalod fel, fagyaszd le.
En kerek trappistat szoktam venni, 8 reszre vagom es ugy teszem a fagyasztoba egyenkent.
Felbontott sajtot nagyon max 5 napig szoktunk megenni, azt is csak akkor, ha nincs szaga/kellemetlen íze.
Egyébként tényleg le lehet fagyasztani :) Kiskoromban anyukám is sokszor tett el egész tömb sajtokat fel szelve. A kiolvasztasra kell figyelni csak :)
Néhány napig, talán egy hétig. A sajtnak alapból nincs jó szaga, amíg nem penészes és nem kőkemény, addig ehető. Sőt, ha egy kicsit elkezd penészedni, még akkor is levághatod róla a penészes részt és megeheted a többit.
Amúgy valóban le lehet fagyasztani, én is szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!