A méz felbontás után meddig ehető?
A szekrény tetején van. Kis flakonos.
Ez hónapokkal felbontás után még ehető?
A méz nem romlik meg, csak tedd rá a fedelét.
Kb. 4-5000 éves amforákat találtak, amalyekben a méz kicsit megsűrűsödött, kicsit sötétebb lett, de fogyasztható volt.
Nálam már romlott meg méz, erjedt íze lett. Olyan méhész ismerőstől kaptam, aki 40 családdal dolgozott, és már vagy 25 éve csinálta.
Abban az évben is ilyen nagy hőhullámok voltak, és a nyitott ablakú spájzban, ahol a mézet tartottam, hetekig volt 30 fok. A méz ezt nem bírta.
Szerintem az volt a baj, hogy a méz még túl friss volt pergetéskor. A gyors hordás miatt hirtelen megtelt a kaptár, pergetni kellett, a méznek nem volt ideje kellően besűrűsödni. Ha nyitott fedéllel tároltam volna az üvegben, hogy még több víz párologjon el belőle, akkor szerintem nem romlott volna meg.
Most is attól az illetőtől van mézem, és a pincében tartom, ameddig el nem múlnak a hőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!