Termelői vásáron vett lekvár felbontás után mennyi ideig jó még? Hűtőben vagy nem hűtőben?
Felbontás után mindenképp hűtőben. Egy hónapot tippelek, néha tovább
Amig nem penészes addig biztos jo
Köszönöm a válaszokat.
Bár ez az egy hónap meg akár több év, elég tág idővallum :)
Nekem a házi lekvár amit cukor és tartósítószer nélkül teszek el, kb 3 hetet bír. Utána penészes. (Huto)
A házi cukros dzsemfixes lekvár szinten hutoben 5-6 hetet kibir, de annyi ido alatt meg is esszzj
"Nekem a házi lekvár amit cukor és tartósítószer nélkül teszek el, kb. 3 hetet bír. Utána penészes."
Akkor valamit nagyon nem jólcsinálsz jól.
Házi lekvárom cukor nélkül, benzoáttal tartósítva soha (de tényleg soha) nem romlott még meg. Nem tartom hűtőben kibontás után, van, hogy hónapokig eláll kinyitva, megdézsmálva. Bolti lekvár viszont volt, hogy megerjedt, akkor az elég büdös, alkoholos szagú lett.
3-4 hét szerintem irreálisan kevés idő, régen ilyen 5 literes bödönből ették a lekvárt hónapokig, mégse volt mindegyik penészes.
"Bár ez az egy hónap meg akár több év, elég tág időintervallum :)"
Az egy hónap inkább a felnyitott lekvárra, a több év pedig a jól lezárt lekvárra vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!