Termelői vásáron vett lekvár felbontás után mennyi ideig jó még? Hűtőben vagy nem hűtőben?
Az önmagában nem sokat mind, hogy házi lekvár...
A házi lekvár készülhet tartósítószer nélkül, de tartósítószer hozzáadásával is.
A kibontás után is vagy érik olyan behatások, amelyek gyorsítják a romlást vagy nem érik.
Kb addig ehető, amíg az állaga nem változik, de azt megmondani, hogy meddig fog tartani, nem lehet.
SOk éve teszek el lekvárokat (is), soha nem tartom hütöben felbontás után és akár évekig is eláll, habár erre nem sokszor van alkalma.
Ha nem penészes, akkor semmi baja.
A 13-as vagyok, kicsit pontosítok:
1. tartósítószerek nélkül készítem a lekvárokat.
2. Felbontás után tisztán kell tartani, azaz soha nem nyúlni bele olyan késsel, kanállal, amit már használt valaki, hanem csak teljesen tisztával
3. Használat után mindig le kell rendesen zárni az üveget, nem nyutva tartani.
4. Ha akarod, teheted hütöbe, az nem árt neki, de szerintem fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!