Ez a kenyér mennyire hizlaló szerintetek?
vóvíz: BIO teljes kiőrlésű búzaliszt (67%), BIO BL-65 búzaliszt (33%) BIO sütőszer (BIO búzasíkér, BIO búzaliszt, BIO búzamalátaliszt, stabilizátor (guármagliszt) lisztkezelő szer (aszkorbinsav) enzimek) étkezési só, teljes kiőrlésű szárított BIO rozskovász (0,8%) (teljes kiörlésű BIO rozsliszt, víz, kovászmag) élesztő
EZ A CSOMAGOLÁSON VAN!
A PÉKSÉG OLDALÁN VISZONT CSAK ENNYI ÖSSZETEVŐ VAN: ivóvíz, BIO teljes kiőrlésű búzaliszt (66%) BIO BL-65 búzaliszt (34%) étkezési só, Teljes kiőrlésű szárított bio-rozskovász, élesztő
kalória: 282
szénhidrát: 53
cukor: 0,9
rost: 7,3
fehérje: 10
zsír: 1,7
Persze, nem eszem sokat belőle egy nap, de próbáltam már ezeket a szénhidrátcsökkentett kenyereket, de olyan rossz ízűek, mint a bűn. Ehetetlenek szinte.
6-os és 7-es vagyok.
Nem nézegetni kell, hogy mekkora szelet, hanem lemérni, és akkor PONTOSAN ki tudod számolni, hogy hány kalóriát és hány g szénhidrátot tartalmaz, nem atomfizika ez.
Leírtam egy csomó tippet, mit egyél a kenyér mellé - vagy reggelire vagy vacsorára egyél kenyeret margarinnal, felvágottal (elsősorban sovány sonka, de néha mehet a párizsi, májkrém, kolbász, szalámi), sovány sajttal, főtt tojással, sok zöldséggel. Lehet mindenféle kencét enni a kenyér mellé, babkrém, tojáskrém, padlizsánkrém. Tojásból kevés növényi zsiradékkal lehet néha rántottát, omlettet csinálni, lehet abba is tenni hagymát, zöldségeket. Joghurt, túró változatos módon beilleszthető. A másik két étkezésed főtt étel legyen, a vacsora inkább valami könnyebb.
Mit egyél akkor? Egy saláta is lehet tápláló, nemcsak 3 szál fűszál, főleg ilyenkor télen mehet bele tonhal konzerv, főtt tojás, sajt, reszelt répa és alma, olajos magvak, cékla reszelve vagy kockázva főtten stb. Joghurtos vagy vinaigrette öntettel készítsd, ne nehéz majonézes öntetet tegyél rá.
Krémlevesek, ragulevesek (hússal vagy anélkül), curry jellegű egytálételek hússal vagy anélkül, főzelékek (nem nehéz olajos-lisztes rántással), natúr sült húsok rizzsel vagy gabonakörettel, néha mehet a fehér rizs is, de inkább cseréld le barnarizsra, quinoára, árpára. Lencse és babfélék ilyenkor télen változatosan készíthetőek. Hagymafélék, gyökérzöldségek és krumplifélék nagyobb darabokra vágva, olívaolajban és fűszerekben megforgatva tepsiben néhány csirkecombbal egyben sütve. Könnyű tésztaételek.
A kiegyensúlyozott étkezésbe persze hogy belefér egy pörkölt vagy egy nehéz húsos-sajtos rakott tészta vagy egy csokitorta is, de az nem ott indul, hogy ebédre és vacsorára is 2-3 szelet kenyeret eszel. Néhány nagyon tipikus magyaros főételen kívül (bableves pl.) nem is nagyon értem, hogy mihez kellene még kenyeret enni plusz szénhidrátként pl. ebédhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!