A pirítós kenyér kevésbé hizlaló, mint a normál?
A pirított kenyér elvileg ugyanaz, mint a normál fehér kenyér, csak ki van szárítva. Ebböl következöen 100 g-ban több a kalória, mint a friss kenyérben (100 g kenyérböl lesz szárítás után ca 70-75 g pirított, a kcal meg ugyanannyi marad)
Amiért sok helyen javasolják, az az, hogy erre több vizet iszik az ember és vízzel lesz tele a gyomra.
Kenyertol fugg. En tk toast kenyerbol csinalok piritost. Az kb 70 kcal egy szelet. Bolti feher kenyerbol ez tobb lenne a merete miatt is.
Azt meg nem irigylem, aki egy szelet piritost eszik naturba...
Fehér kenyér 100 g 267 kcal
FEHÉRJE 8.2 gramm
ZSÍR 3.6 gramm
SZÉNHIDRÁT 49.5 gramm
Pirítós 100g 406 kcal
FEHÉRJE 11.3 gramm
ZSÍR 4.1 gramm
SZÉNHIDRÁT 80.4 gramm
5/5 te jó hüje vagy
szerinted a kenyérpirító fehérjét termel? :D
nem ír hülyeséget... a fehér kenyérben több a víz így kevesebb kalória ia. a piritós ugyanazon tömegben tényleg hízlalóbb..
de 1 szeletre vetitve természetesen nem.
ma 19:29-es: legfeljebb te vagy hülye!
Elöször is ezek az adatok egy hivatalos oldaról valók.
Másodszor 100 g "normális" kenyérböl lesz kb 65 g pirított, és mivel csak vizet veszít, tápanyagot nem, ezért lesz benn több a "tartalom". 100 g pirítóshoz ugyanis kb 160 g kenyér kell - és ha kiszámolod, akkor abban már jóval több a ch-fehérje-zsír, mint 100 g-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!