A kenyér ha megvan pirítva úgy már miért nem hizlal?
Ki momdott ilyet?
Ugyanaz, mint frissen, csak veszit a nedvessegtartalmabol.
Nagyon max annyi logika latszik benne, hogy a friss, puha kenyerbol gyorsabban lehet tobbet enni, mint a piritosbol, mert az utobbi szarazabb.
Egyebkent a kenyer is csak akkor "hizlal", ha tobbet eszik az ember osszessegeben, mint amennyit kellene. Magas a szenhidrattartalma, magas a GI indexsze, hamar felszivodik, ennyi.
De ha osszessegeben nem viszel be tobb energiat, mint amit igenyel a szervezeted egy bizonyos foku aktivitas mellett, akkor a kenyertol sem fogsz hizni.
Az egy dolog, hogy a magas kcal es CH tartalom miatt massal illik helyettesiteni fogyokura idejen, legalabbis celszeru.
A pirított kenyér - ha 100 g-ra nézed, sokkal több kalóriát tartalmaz, mint a friss, mert 100 g griss kenyérböl jóbal kevesebb gramm szárított (pirított) lesz.
Viszont ha megeszel 1-2 pirítóst, ahhoz sok folyadékot fogyasztasz - mert száraz - így a gyomrod részben folyadékkal van tele, kevésbé érzed magad éhesnek.
Ettöl függetlenül ha valaki fogyni akar, akkor nem feltétlen pirítóssal kell jól laknia.
SZóval ha jól esik, reggelire egyél meg egy-két pirítóst, zsömlét vagy vékonyabb szelet kenyeret, de emellett figyelj, hogy minden egyebet si fogyassz, amire szükségesd van.
Én szeretem a pirítóst, de nincs benne kevesebb kalória attól, hogy meg lett pirítva :)
Egyébként meg két szelet kis toast kenyér nem hizlal. Akinek ez nem fér bele a diétájába, az a nap további valamit nagyon rosszul csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!