A kenyér ha megvan pirítva úgy már miért nem hizlal?
#11!
Szerintem van olyan hülye, aki ezt elhiszi. :-)
Mára divat lett mindent tagadni. Tagadják Csernobilt, tagadják a honfoglalás, a gulágot, a holokausztot, és most a pirítós hasznos tulajdonságát is.
Tény, hogy a pirítós tápanyagértéke megegyezik a friss kenyérével. Csakhogy ne feledkezzünk meg a glikémiás indexről! A friss kenyér gyorsabb és nagyobb mérvű glükózszint emelkedést vált ki, és fokozott inzulinreakciót von maguk után. A vércukorszint megemelkedik, és ha ennek egyéb hátrányait nem is nézzük, azt mindenképpen el kell ismerni, hogy hamarabb éhes leszel. És máris ott vagyunk, hogy a pirítós kevésbé hizlal, tekintve, hogy feltehetően kevesebbszer nyúlsz utána a nasiért, mintha friss kenyeret ettél volna.
Kedves 14-es.
Sajnos ezt nagyon rosszul tudod.
Minnél tovább "roncsolsz" egy ételt (legyen az turmixolás,szétpárolás,pirítás) annál könnyebben emészthetővé válik (ezért esszük pl betegen a pirítóst) és ezáltal annál magasabb lesz a GI természetesen.
Egy PCOS beteg.
"Tény, hogy a pirítós tápanyagértéke megegyezik a friss kenyérével."
100g pirított kenyér mindig több kcalt fog tartalmazni mint 100g friss, mert vizet veszít. Persze ez fordítva is igaz, pl 100gr nyers rizs jóval több kcalt tartalmaz, mint 100gr főtt, mert az meg vizet vesz fel. Fogalmam sincs miről beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!