A pirítós kenyér kevésbé hizlaló, mint a normál?
A kalóriatöbblet hizlal, pont.
A nőimagazinos diéták logikáját nem foghatom fel, de speciel nekem egy pirítós sokkal tovább tart s nagyobb élményt ad, mint a puha kenyér. Tovább elvan vele az ember.
De ha ugyanannyi kenyeret eszel, akármennyire pirítva, az ugyanannyi kalória, ugyanolyan összetétellel...
A diéta pirítósát lazán lecserélheted sima kenyérre, ugyanott vagy fogyás szempontjából. Csináld, ahogy neked jó. Nekem sehogy nem jó a kenyér, így én eleve nem eszem, csak ha megkívánom s úgy ítélem meg, belefér. Ez azért nincs minden héten.
engem nagyon kiakaszt ez a diétás tanács, hogy reggelire egy pirítós....
igazából ez egy szánalmas példája a hülyeségnek.
inkább javasolnának extrudált kenyeret... :(
na mind1, a lényeg: a pirítással csak a víztartalmát veszíti el a kenyér, és elszenesedik, és mindenféle hasznos dolog odalesz belőle, ami egy kicsit is volt benne...
amúgy az ilyen diéták - reggeli egy pirítós egy szelet sonkával, ebéd 1 sovány csirkemell salátával - csak arra megy rá, hogy behatárolja a kalóriát - úgy kábé 1300 alá, vagyis az ilyen diéták csak a kalóriadeficitre mennek rá.
megint csak az alapigazságot tartalmazzák - kevesebb bevitt kalória = fogyás (ami persze nem teljes, hiszen honnan a francból tudná bárki is, hogy 100 kalória szalonnából vagy 100 mandulából magból mennyit hasznosít a szervezet. a mag nem egész része hasznosul, mert ez a növények szaporodásának kulcsa - talán a kismadár elpottyantja néhány méterrel odébb, a szalonna meg már egy adott szövet, amit könnyen beépít a hasonló... vagyis majdhogynem 100% ott marad)
szóval a pirítósos fogyók felejtősek... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!