Ez a kenyér mennyire hizlaló szerintetek?
vóvíz: BIO teljes kiőrlésű búzaliszt (67%), BIO BL-65 búzaliszt (33%) BIO sütőszer (BIO búzasíkér, BIO búzaliszt, BIO búzamalátaliszt, stabilizátor (guármagliszt) lisztkezelő szer (aszkorbinsav) enzimek) étkezési só, teljes kiőrlésű szárított BIO rozskovász (0,8%) (teljes kiörlésű BIO rozsliszt, víz, kovászmag) élesztő
EZ A CSOMAGOLÁSON VAN!
A PÉKSÉG OLDALÁN VISZONT CSAK ENNYI ÖSSZETEVŐ VAN: ivóvíz, BIO teljes kiőrlésű búzaliszt (66%) BIO BL-65 búzaliszt (34%) étkezési só, Teljes kiőrlésű szárított bio-rozskovász, élesztő
kalória: 282
szénhidrát: 53
cukor: 0,9
rost: 7,3
fehérje: 10
zsír: 1,7
Persze, nem eszem sokat belőle egy nap, de próbáltam már ezeket a szénhidrátcsökkentett kenyereket, de olyan rossz ízűek, mint a bűn. Ehetetlenek szinte.
Hát 1 kg-ót biztosan nem. De mondjuk ebédre kell belőle kb. 2-3 szelet, illetve vacsorára. Reggelizni nem szoktam, bár nem ártana. Ha összeszámoljuk ez mondjuk nem tudom mennyi lenne mennyiségben? Persze, tornázom is, szobabiciklizem.
Hát, ha csak 1 szeletet ennék naponta, biztos felfordulnék, mármint az éhségtől.
Ha mértékkel eszed és a megfelelő ételekkel egészited ki akkor nem hízlaló.
Nekem pl alacsony nőként 1 vagy két szelet maximum a vacsora. Ebédre főtt étel mellé meg már nem fér bele kenyér. De amíg a szükségletednek megfelelően eszel, addig semmi nem hízlaló.
Egyébként az összetevők rendben vannak, egeszseges eletmodba beillesztheto
Értelmetlen a kérdésed. Korod, nemed, súlyod, kalóriaszükségleted stb.?
Ott van a kalóriatartalma, ott van a szénhidráttartalma, ki tudod számolni mennyit viszel be belőle ha megeszel egy nagy szeletet (le kell mérni a szeletet). 2/3-as teljes kiőrlésű búzalisztből készült, tehát jobb mint egy sima fehérkenyér, de 2-3 szeletet ebből sem kéne megenni vacsorára. Vágjál csak 2 vékonyabb szeletet, de egyél hozzá jó minőségű fehérjét és rostot is (jó minőségű felvágottat, ne egy csomag parizert, főtt tojást, zsírszegény sajtot, túrót, sok zöldséget, egy pohár natúr joghurtot stb.).
A szénhidrátra is szüksége van a szervezetnek. Ezek elég pici szelet kenyerek, nem hinném, hogy ezektől fogok írtó kövér lenni, pláne, ha még mozgok is mellette. Ha viszont nem eszem kenyeret, baromi éhes vagyok.
Egy zsömlének sokkal több a kalóriája, volt, amikor csak azt ettem mindenhez, még sem lettem kövér.
Mit egyek akkor? Állandóan nem ehetek zöldséget, mint a nyulak. Ráadásul abból sem mindegy milyet eszel, mert puffaszt némelyik. Azon kívül pedig az étkezésnek változatosnak kell lennie, nem pedig egyoldalúnak. Nem beszélve, ha mindennap zöldséget rágcsálok, két nap után nyilván már hányok.
6-os főtt ételt eszem, de ahhoz is kell némi szénhidrát. Jó, mondjuk egy rizskörethez nem.
Eszem hozzá az általad felsoroltak, parízelt viszont nem szoktam enni. Fogalmam sincs honnan vetted, hogy én pont azt ennék?
Szívesen veszem, ha leírjátok mit egyek reggelire, ebédre, uzsonnára, vacsorára.
Én amondó vagyok és voltam mindig, hogy mindent lehet enni, csak mértékkel. Semmit nem szabad megvonni a szervezttől, amire szüksége van, mert később abból lesznek a bajok. Megfelelő mennyiség mindenből és mozgás mellette!
Ja parízer! Hát még az sem hizlal, ha egy-két szeletet eszel belőle.
Attól függ, mi számít jó minőségű felvágottnak?
Süteményt, tortát is lehet enni néha-néha. Ha mondjuk megeszel egy-két szeletet, (és nem egy egész tortát) attól még nem fogsz akkorára hízni, hogy az ajtón sem férsz be. Tudni kell mértéket tartani, szerintem ez a legfontosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!