Túlélési tippek?
Áprilisban elveszett a munkám.
De.
Mivel a szakmám keresett, így nem estem kétségbe.
Rögtön fel is vettek mindehova az 1. Interjú után, viszont sose a megbeszéltek vártak ezért kiléptem.
Július közepére sikerült normális állást találnom...és Július végére fogytak el az anyagi tartalékaim is.
Auguszban 2 hétre kaptam fizetést...a következő teljes fizut Szeptember 8. án kapom.
Az pedig még 22 nap.
Nekem viszont van 36 ezer forintom.
Vagyis napi 1300ft om van enni.
Sose voltam még ilyen helyzetben.
És sose kértem még kölcsönt se másoktól.
Szóval ötletek kellenének, hogyan húzzam ki addig úgy, hogy ne kelljen éheznem?
20as, Budapesten, és természetesen az adagra jutó árat írtam forintosítva, tehát pizza 30dkg liszt 80 forint körülre jön ki.
A többi meg közeli lejárati idejű, fél áras vagy 70%-os akciós termék. De ezt írtam is. nyitott szemmel kell járni, és tudni kell mikor kerülnek ki a leárazott termékek, ezzel rengeteget lehet spórolni.
Én piacra mennék, és ott vennék zöldségeket az olcsóbbjából.
Ki lehet vágni a nyomottabb részeket, és ugyan olyan jót főzni.
Levesek elég olcsók, pl egy zöldség levest különösen olcsón meg tudsz oldani
Én egy nagy dobozban el szoktam tenni a zöldségek nyesedékeit, csumákat, megmosott répa pucolékot, csontokat, és ebből főzök 5-6 liter alaplét.
Ebbe mehet tészta, daragaluska és ez sgy tartalmas ebéd.
Mac & cheese is egy olcsó kaja, tésztát megfőzöd, csinálsz egy rántást egy kanál mustárral, 5 ek tejjel felöntöd, belekevered a tésztába, és megszórod sajttal. Nem kell szép sajtnak lennie, a száraz végek, lapkasajt is pont jó.
A felvágott tényleg egy drágább kaja, én is a zabkását ajánlanám, vagy valami olcsóbb szendvics krémet. Pl egy zakuszkát vagy padlizsán krémet 4-5 napra el lehet osztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!