Túlélési tippek?
Áprilisban elveszett a munkám.
De.
Mivel a szakmám keresett, így nem estem kétségbe.
Rögtön fel is vettek mindehova az 1. Interjú után, viszont sose a megbeszéltek vártak ezért kiléptem.
Július közepére sikerült normális állást találnom...és Július végére fogytak el az anyagi tartalékaim is.
Auguszban 2 hétre kaptam fizetést...a következő teljes fizut Szeptember 8. án kapom.
Az pedig még 22 nap.
Nekem viszont van 36 ezer forintom.
Vagyis napi 1300ft om van enni.
Sose voltam még ilyen helyzetben.
És sose kértem még kölcsönt se másoktól.
Szóval ötletek kellenének, hogyan húzzam ki addig úgy, hogy ne kelljen éheznem?
Azért ebből szűkösen, de lehet enni. Éhen halni nem fogsz.
Vegyél zabpelyhet, reggelire főzhetsz zabkását. Sparban szokott lenni 40%-kal leárazott kenyér. Vegyél 1 csomag toast kenyeret, meg egy doboz legolcsóbb margarint, és ehetsz vajas pirítóst reggelire.
300 ft körül van most a paradicsom, 500 a paprika. Veszel 1-1 kilót, meg 2 hagymát, és 1000 forintból van egy lecsód, ami 3 napig tuti elég. Hozzá kenyér, vagy vegyél egy kiló rizst, az is sokáig elég.
Tegnap vettem a Sparban szintén 50%-kal leárazott csirkecomb filét 1 kg, 8 db filé volt benne. Ez 4 étkezésre elég, a rizzsel.
Szóval, ha főzöl magadnak, és az akciós vagy leárazott dolgokat veszed, simán tudsz enni ennyi pénzből.
Én a hétvégén abból főzök, aminek az ára csökkent, vagy nem emelkedett az elmúlt évben. Szegfűszeges iphone8 lesz az ebéd hegedűtokban, hajhálóval.
Amúgy meg állandóan lesem az akciókat, akciós újságokat, ha olyasmi van, akkor bespájzolok belőle, mint a mókus.
Néhány éve még azt mondtam volna, hogy akkor egyél lecsót, meg zsíros kenyeret, de már az se olyan olcsó....
ma 10:46 vagyok
amúgy az a napi 1300 forint az... abból nehéz... akciós tészta valamifélékkel... stb
Egyedül vagyok.
Sütni fözni tudok.
Ezert is tragedia nekem ez a helyzet.
Most jöttem a közèrtből
Es ez a terv.
Reggeli
Toast kenyér fél kiló 360ft
6 szelet.
Bele parizsi 1 szelet/2db kenyer.
A legolcsóbb parizsi 100g/ 160ft.
Belegondolni se merek milyen allati testrészból van...
1 gerezd paradicsom
1 gerezd kígyóuborka
Ebéd.
Sajtal töltött pulykamell
1 kiló 7db 1200ft.
Mellé 125g rizs ami x 4 450ft.
Vacsora.
3db tojás fél vöröshagymával, 4 szelet toast kenyérrel.
A tojas ára szerencsére csökkent...
Kb az egyetlen termék aminek csökkent az ára 90ft/ darabról 55ft ra.
Remélem így kihúzom.
Soha életemben nem kellett még kölcsönkérnem.
Egy csomó mindent le lehet faragni: energiaitalok, kavé, üdotők, rágcsálnivalók - ezek nem tűnnek soknak, de gyorsan összeadódnak egy több ezres összeggé, amiből aalapvető élelmiszereket lehet venni.
Bab, rízs, lencse, joghurt - én ezeken el tudok lenni akár hónapokig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!