Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A majonéz és a mustár gyártói...

A majonéz és a mustár gyártói miért használnak ketchupos flakonokat? Nem jöttek rá hogy ez rossz ötlet?

Figyelt kérdés
A ketchup hígabb mint a mustár és a majonéz, könnyű kinyomni a flakonból. A mustárt és majonézt viszont csk addig lehet kinyomni, amig tele a flakon, ha már félig van vagy kevesebb, egyre nehezebb kivarázsolni belőle a tartalmat.
2023. júl. 22. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

Én centrifugálni szoktam - kézbe fogva, nagy karlengetéssel - így probléma nélkül kivarázsolom a palack tartalmának 95%-át.


Mondjuk érdemes vigyázni arra, hogy a pattintós kupak jól rá legyen fogva az edényre, különben hamarabb távozik a tartalma, mint ahogy azt megkívánjuk!

:D

2023. júl. 22. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
100%
Van olyan majonéz, ami tubusban van.
2023. júl. 22. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Fel kell rázni, attól egy rövid ideig folyós marad.

Az utolsó 1/4 viszont feltapad a falra, akkor már nincs mit eázi, akkor én püfölni szoktam, de a centri se rossz.

2023. júl. 22. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
75%
Mi alapján állapítod meg egy flakonról, hogy az ketchupos-e, ha nem ketchup van benne?
2023. júl. 22. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
34%
#4 (14:08) - mindenki érti, hogy a fújt polietilén-flakon elsősorban ketchupra volt alkalmazva, de alacsony ára és a rendelkezésre álló gyártókapacitás kihasználása miatt elkezdték más szószokra is használni, melyek már nehezebben folynak ki belőle.
2023. júl. 22. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
31%

Kiegészítés a 14:55-höz:

Kevesen tudják, de például az USA-ban polimetilpentén (PMP) flakonokat is használnak ketchupra, melyben közvetlenül lehet magas hőmérsékleten sterilizálni a ketchupot. Innen ered a tipikus "ketchupos flakon" elnevezés. Polietilénben csak pasztőrözni lehet, ezért kémiai konzerválást is kell alkalmazni, hogy hűtés nélkül elálljon a cucc, ami persze már nem egészséges.

2023. júl. 22. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Passz.. én minden flakonos szószt fejjel lefelé tárolok, de valóban, a mustár és a majonéz még így is "köpköd", pedig rázom rendesen kinyomás előtt.
2023. júl. 22. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
57%
#7 - azért "köpköd", mert nem szellőzteted le a flakont a hűtőből való kiszedés után, így a melegre kitáguló levegő túlnyomást okoz!
2023. júl. 22. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Inkább arra gondolok, hogy a cucc nem áll össze egy tömör masszába, hanem kis adagokban tapad meg, légbuborékokkal.
2023. júl. 22. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#9 - akkor erre jó (természetesen a kezdeti előmelegítés és leszellőztetés után) az első válaszomban említett kicentrizés, mely buborékmentesen kiülteti a flakon tartalmát a kieresztő nyíláshoz.
2023. júl. 22. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!