A majonéz és a mustár gyártói miért használnak
ketchupos flakonokat? Nem jöttek rá hogy ez rossz ötlet?
Figyelt kérdés
A ketchup hígabb mint a mustár és a majonéz, könnyű kinyomni a flakonból. A mustárt és majonézt viszont csk addig lehet kinyomni, amig tele a flakon, ha már félig van vagy kevesebb, egyre nehezebb kivarázsolni belőle a tartalmat.
Én centrifugálni szoktam - kézbe fogva, nagy karlengetéssel - így probléma nélkül kivarázsolom a palack tartalmának 95%-át.
Mondjuk érdemes vigyázni arra, hogy a pattintós kupak jól rá legyen fogva az edényre, különben hamarabb távozik a tartalma, mint ahogy azt megkívánjuk!
:D
2023. júl. 22. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
Van olyan majonéz, ami tubusban van.
2023. júl. 22. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
Fel kell rázni, attól egy rövid ideig folyós marad.
Az utolsó 1/4 viszont feltapad a falra, akkor már nincs mit eázi, akkor én püfölni szoktam, de a centri se rossz.
2023. júl. 22. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Mi alapján állapítod meg egy flakonról, hogy az ketchupos-e, ha nem ketchup van benne?
2023. júl. 22. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
#4 (14:08) - mindenki érti, hogy a fújt polietilén-flakon elsősorban ketchupra volt alkalmazva, de alacsony ára és a rendelkezésre álló gyártókapacitás kihasználása miatt elkezdték más szószokra is használni, melyek már nehezebben folynak ki belőle.
2023. júl. 22. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Kiegészítés a 14:55-höz:
Kevesen tudják, de például az USA-ban polimetilpentén (PMP) flakonokat is használnak ketchupra, melyben közvetlenül lehet magas hőmérsékleten sterilizálni a ketchupot. Innen ered a tipikus "ketchupos flakon" elnevezés. Polietilénben csak pasztőrözni lehet, ezért kémiai konzerválást is kell alkalmazni, hogy hűtés nélkül elálljon a cucc, ami persze már nem egészséges.
2023. júl. 22. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Passz.. én minden flakonos szószt fejjel lefelé tárolok, de valóban, a mustár és a majonéz még így is "köpköd", pedig rázom rendesen kinyomás előtt.
2023. júl. 22. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
#7 - azért "köpköd", mert nem szellőzteted le a flakont a hűtőből való kiszedés után, így a melegre kitáguló levegő túlnyomást okoz!
2023. júl. 22. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
Inkább arra gondolok, hogy a cucc nem áll össze egy tömör masszába, hanem kis adagokban tapad meg, légbuborékokkal.
2023. júl. 22. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
#9 - akkor erre jó (természetesen a kezdeti előmelegítés és leszellőztetés után) az első válaszomban említett kicentrizés, mely buborékmentesen kiülteti a flakon tartalmát a kieresztő nyíláshoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!