Sport1992 kérdése:
Miért van az ha felrázom a szódásüveget hevesebben szállnak fel a buborékok? És azmiért ha a kukoricára ráöntöm a majonézt jelentősen csökken a térfogata?
Figyelt kérdés
2012. márc. 23. 14:22
1/4 anonim válasza:
Hevesebben szálnak föl, (mivel akkor szálnak föl, ha van ami megzavarja a vizet, s az oldott CO2 kiszabadul) és ha rázod akkor szinte mindenhol zavarod a vizet, s így szinte mindenhol létrejön ez e dolog
2/4 anonim válasza:
A rázással energiatöbbletet adsz a szénsav-molekulának, így ez elbomlik szén-dioxidra és vízre.
Ha a kukoricára ráöntöd a majonézt, minek csökken a térfogata?
3/4 A kérdező kommentje:
Nemtudom, kémia órán kaptam ezeket a kérdéseket és ha mondjuk egy tál 3/4 van kukorciával és ráöntöd a majonézt és megkevered akkor felére csökken. ez miért van?
2012. márc. 28. 13:53
4/4 anonim válasza:
Semmiért. Nem csökken a felére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!