Ha a majonéz készítésekor a tojássárgáját olajjal keverjük ki, milyen diszperz rendszer keletkezik? Hab, köd, füst, emulzió vagy szuszpenzió?
Figyelt kérdés
2021. aug. 27. 14:08
2/3 anonim válasza:
Szsuzpenzió és emulzió keveréke keletkezik.
Emulzió, amennyiben megtudod oldani, hogy 1 és 500 nanométer közötti tartományba essenek a folyadékcseppecskék. Bááár, maga a tejföl is emulzió. Az őrölt bors viszont szuszpenziót képez a többi, jellemzően folyadék állapotú alkotórészzel.
Jó étvágyat!
3/3 anonim válasza:
Szerintem a bors szemcséi nagyobbak, mint az általad megadott mérettartomány, ezért a szuszpenzió nem nyert. A majonéz szerintem tisztán emulzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!