Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mit változtatnál az élelmiszer...

Mit változtatnál az élelmiszeripari szabályozásokon?

Figyelt kérdés
2023. jún. 12. 18:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
24%

ma 06:29

Én egy regionális alapú adóztatásban gondolkodtam, tehát minél távolabbi régióból érkezne élelmiszer, annál magasabb lenne rajta az ÁFA. Ez ösztönözné a helyi termelést, nagyon sokat jelentene a fenntarthatóságban.

Na de ez már nem élelmiszeripari kérdés :)

2023. jún. 13. 06:34
 12/20 NTBS ***** válasza:
13%
Szigorítás.
2023. jún. 13. 06:36
 13/20 anonim ***** válasza:
65%
#11 Az elképzelés nemes, de szerintem egyrészt kivitelezhetetlen, másrészt akkor mennyi lenne, 40%? Már így is nevetségesen magas. Ráadásul sok dolgot nem is gyártanak/termesztenek/tenyésztenek Magyarországon.
2023. jún. 13. 07:02
 14/20 anonim ***** válasza:
60%

“gabonafélék (rizs, zab, árpa), sült húsok, tojás, tej”

Megnézem ezeket hogy szerzed be feldolgozatlanul. A belvárosi 6. emeleti panelban honnan fakasztasz házi tejet? Te vágod az állatot a friss húsokhoz?

Alapvetően jó iránynak tartom a teljes értékű táplálkozást és hogy ne vigyük túlzásba a feldolgozott kajákat, de egyszerűen nonszensz ötlet amit te írsz. Tanyán megvalósítható esetleg, HA a családban valaki “teljes állásban” a kajával foglalkozik.

2023. jún. 13. 09:18
 15/20 anonim ***** válasza:
17%

ma 09:18

Szerintem te mást értesz feldolgozott alatt, mint én.

Mindenesetre ezekkel az emberiség el volt 200 000 évig, nincs abban semmi nonszensz, hogy elsősorban zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket és húsokat fogyasszunk.

2023. jún. 13. 14:23
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

Az emberiség 200 000 évig nem irodában/üzemben/boltban/akárhol gályázott napi 10-12 órában. Nyilván friss húst meg zöldséget evett az indusi majomember hiszen a barlangjától 5 percre azt talált, és “ráért” ezekre mert nem kellett mittomén, targoncáznia 12 órát naponta.

Én pl dolgozok, néha örülök ha annyi időm van hogy egy kész szendvicset gyorsan be tudok dobni amíg válaszolok pár üzenetre, nem hogy nekiálljak friss házi sajtot meg anyámkínját keríteni.

Mint írtam nyilván iránynak jó, és a cél persze az lenne hogy minél természetesebb dolgokat együnk, de a mai életvitel erre nem mindig optimális.

2023. jún. 13. 14:43
 17/20 anonim ***** válasza:
73%

"Mindenesetre ezekkel az emberiség el volt 200 000 évig, nincs abban semmi nonszensz, hogy elsősorban zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket és húsokat fogyasszunk"

Ja persze, de olyan halálozási arány is volt mellé, amit ma (pont az élelmiszeripar szabálgozásának hála), sikerült visszaszorítani.

Az átlag ember nem ért a pasztörizáláshoz, konyhai higéniához és a tartósításhoz.

Meg ezen kívül van egy jó része a társadalomnak, akik rá vannak utalva ezekre a "szörnyű" feldolgozott meg importált élelmiszerekre.

Pl azok a csecsemők, akiknek az édesanyja nem termel elég anyatejet. Szerinted, mekkora perpatvar lenne, ha közölnéd velük, hogy hát bocsi kedves anyuka, de végig fogod nézni ahogy a gyerek éhenhal, mert a formula az rossz.

Vagy mondjuk egy csomó allergiás, autisztikus, fogyatékos ember, aki nem eszik meg olyasmiket amiket írtál.

Vagy JuJo23 ilyen fajnemesítésre gondolt, hagy hulljon a férfese? Azt a náci mindenedet.

2023. jún. 13. 19:23
 18/20 anonim ***** válasza:
14%
Ma reggelire sárgadinnyét ettem, vacsorára párolt rizst, cukkinit, répát, spárgát, káposztát és nyersen paradicsomot mellé.
2023. jún. 13. 20:09
 19/20 anonim ***** válasza:
59%

Atyaég,JuJo, nálad aztán van zavar.

Az nem számít, hogy honnan jön, milyen szerekkel van kezelve a zöldség, gyümölcs, a lényeg,hogy ne legyen feldolgozott! Hát elárulom, sokkal rosszabbul jártál.

Sárgadinnye és a paradicsom honnan származik?

Rizs? Nem félsz a vegyszerektől? Szerinted mennyi lehet a tápanyagtartalma egy szezonján kívül vásárolt élelmiszernek?

2023. jún. 14. 16:48
 20/20 anonim ***** válasza:
60%
Mi volt az ebéd? Ugye nem konzerv pacalpörkölt májkrémmel? :)
2023. jún. 14. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!