Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyire szabályos ha a...

Mennyire szabályos ha a boltokban előre fel vannak szeletelve a felvágottak? És ha nekem nem tetszik és mondjuk kérek frissen szeleteltet mindig azt modják hogy most szeletelték. De mind a negyven félét? Mik az erre vonatkozó szabályozások?

Figyelt kérdés
2008. aug. 27. 08:37
 1/10 anonim ***** válasza:
30%

szerintem biztos hogy szabájos mert minden nagy boltba tesco,cora,spar,így van szeletelve.

bár szerintem ennek van előnye és hátránya is.

előnye nem kell várni amíg szeletelnek hanem röktön kész van.

hátrány nembiztoshogy friss de é egyszer kértem hogy másikoszlopból adjon de végül kiderült hogy az is olyan én meg nagyot égtem.

ha nem akarsz ilyen előreszeletelt cucot akkor felvágottat vegyél egy hélikerbe vagy coopba vagy ilyen kis boltokba csak ott drágább:(

de tuti hogy lehet így árulni mert egy cora ezen nem kockáztatna.

egy vásárló.

2008. aug. 27. 09:10
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
nos nagyàruhàzaknàl nem tudom,hogy szabàlyos-e,de valoszinü,hisz az ellenörzéstöl mindenki tart.én vegyesboltban dolgoztam,és nàlunk kifejezetten tilos volt elöre szeletelni(mert megtévesztö a vàsàrlo szàmàra)de szerintem nagyàruhàzaknàl rendben van,és valoszinü azért van igy,mert sik a vàsàrlo,és egyenként szeletelni,amikor kéred,idö pazarlàs
2008. aug. 27. 09:39
 3/10 anonim ***** válasza:
14%
Ha nagyon zavar ne vegyél felvágottakat! ;) Vegaként nekem nincs ilyen gondom. A zöldség amit hazaviszek, látom milyen friss :D :D :D
2008. aug. 27. 10:00
 4/10 A kérdező kommentje:
De azért van jogom kérni, hogy ott előttem szeleteljen igaz? Már nem egyszer előfordult, hogy romlottat kaptam...
2008. aug. 27. 10:01
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem akarsz szeleteltet venni, akkor vegyél egybepárizsit, minden nagyobb és kisebb áruhzban is kapható így is.
2008. aug. 27. 10:04
 6/10 anonim ***** válasza:
88%
abszolút jogod van a pénzedért kérni,h.a szemed láttátára szeleteljék!ha nem akarja, hagyd ott,nem fog vitatkozni,tapasztalatból mondom.lehet h.felhúzza az orrát az eladó,de ezzel nem törődj!!
2008. aug. 27. 11:25
 7/10 anonim válasza:

nagyáruházba azért szeletelig mert úgyis mindenki igy kéri és nem lenne idő még szelni is.

Néha lejárt és úgy nem látszik.

kisbolt, tuti hogy lejárt azért van szeletelve...

2008. aug. 29. 12:22
 8/10 anonim válasza:
Úgy tudom HACCP rendszer szerint bizonyos mennyiséget fel lehet előre szeletelni, ha a vásárlóerő annyi, hogy folyamatosan fogy az áru és nem romlik meg. Viszont jogod van arra, hogy kérd, hogy előtted szeleteljék fel. Ha nem hajlandók megtenni, az nem egy tisztességes bolt, illetve eladó. Hagyd ott, vagy ha szőrösködni akarsz hívd fel a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget
2008. aug. 31. 15:30
 9/10 A kérdező kommentje:
Azért szerintem egy nagyobb áruházban is bírnák a tempót. Régen is bírták. És nem biztos hogy én egybepárizsit szeretnék venni. Szóval a témában megint nem lehet egyértelmű döntést hozni...
2008. szept. 1. 09:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Qki tapasztalt,az nemcsak a szalámikon,hanem a húsokon is észreveszi,ha nem friss! Más a színe,nem olyan élénk,mint a frissnek!
2010. szept. 8. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!