Az EU-s szabályozások miatt vannak a boltokban rossz minőségű és ételek esetében rossz ízű termékek? Valóság ez vagy csak mende-monda?
Tisztán emlékszem rá, hogy az EU-csatlakozásunk előtt sokkal finomabbak voltak az ételek, még az olyan mesterséges termékek is, mint a kóla.
Idén nyáron jártam először EU-n kívül, mióta Magyarország EU-tag (Törökországban). Vettem egy kólát és ahogy belekortyoltam, egyből konstantáltam, hogy pont olyan, mint amire a 90-es évekből emlékszem, sokkal finomabb, karakteresebb ízű, mint az EU-s kóla. Más ottani termékekkel is hasonló tapasztalatom volt.
Szerintetek az EU valami kötelező összetételt ír elő a határain belül forgalmazandó termékekre, amitől az ételek pl. rossz ízűek?
Ez szerintem már üldözési mánia lehet :)
Én semmilyen különbséget nem vettem észre.
Max az lehet, hogy olyan mesterséges ízfokozókat használtak korábban, amik egészségtelenek, és ezeket betiltották, míg Törökországban nem.
Az, hogy direkt rontják le az ételek ízét... nonszensz.
"Tisztán emlékszem rá, hogy az EU-csatlakozásunk előtt sokkal finomabbak voltak az ételek"
Bocs, de ez paranoia :)))
Annyi az igaz, hogy nyugaton bizonyos termékek ottani megfelelői jobb minőségűek, mint Mo.-on, mert itt a nulla fogyasztóvédelem miatt bármit rá lehet sózni a közönségre. Tehát ugyanaz a gyártó gyakran ugyanazon a néven rosszabb minőségű terméket ad el Bécstől keletre, mint nyugatra.
"Szerintetek az EU valami kötelező összetételt ír elő a határain belül forgalmazandó termékekre, amitől az ételek pl. rossz ízűek?"
Az EU tilt egy halom rákkeltő és egyéb mérgező adalékanyagot, amit más országok nem tiltanak, lehet, hogy ezt a különbséget érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!