Létezik egészséges bolti sonka?
Üdv!
Ezalatt azt értem, hogy a szendvicssonkák mennyire számítanak feldolgozottnak? Fogyózom, és a feldolgozott kajákat is igyekszem kerülni, a sonka pont jó lenne, de nem akarok sok ízfokozót, tartósítót, emuelgeálószert, nitrites pácsót, meg hasonlókat enni.
Konkrét termék is jöhet, esetleg fehérjedús, zsírban alacsony, gyorsan ehető, hasonló alternatíva, amihez mondjuk a paradicsom-paprika.
Sajnos a bolti sonkák jelentős része feldolgozott élelmiszer, és tartalmaznak egy sor adalékanyagot és ízfokozót. Azonban egyes prémium minőségű sonkákat előállítanak természetes összetevőkkel. Ezek az egészségesebb verziók általában nagyobb áruházakban találhatók meg.Természetesen túl van árazva (vélemenyem szerint)
Ha inkább egy olyan alternatívát keresel, ami magas fehérjetartalmú, zsírban alacsony és egészséges, érdemes megfontolni a pulykahúst. Ez egy jó alternatíva a sonkával szemben, és azonosan könnyű elkészíteni, amely szeletelve alkalmas szendvicsekhez vagy salátákhoz. A pulykahús magas fehérje-, alacsony zsír- és kalóriatartalma mellett tele van fontos tápanyagokkal, mint például B-vitaminok, niacin, szelén és vas.
"Sajnos a bolti sonkák jelentős része feldolgozott élelmiszer"
Minden sonka definíció szerint feldolgozott élelmiszer. Ami nem feldolgozott azt nyers sertéscombnak hívják.
Vettem a piacon házi füstölt karajt. :)
Kicsit zsírosabb (11%), mint ami a cél volt (5%), de bőven belefér a keretembe az a reggelire vitt 10-20 dkg.
mindennap eszek sonkát, megeszek 4000 kcal tmégis tökéletes a vérképem.. Akkor miről beszélünk
Persze mozgok is mellette , és nem vagyok kövér.
A fő gond a túl sok kalória nem a sonka..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!