Létezik egyáltalán egészséges, és finom virsli, kolbász? Kevés zsirral, sok hussal stb.
Kolbászból van.
Gyártót sajnos nem tudok mondani, mert a nagyobb (boltokban árult) márkákban, még a nevesebbekben is sokszor csalódtam.
Ki lehet fogni noname kolbászokat is, egész korrekteket sima boltban is, csak ritkán.
Piacon szoktam venni, őstermelőtől, de az a szomorú helyzet, hogy még ott is vettem egymás után vagy 4-5 félét, mire 1-2 olyanra akadtam, ami minden szempontból jó, tehát nem egy mócsingos lágy valami, hanem érezni, hogy nem spórolták ki a belevalót, és igényesen rakták össze.
Ja, és árban simán veri a bevásárlóközpontos árakat. Legalább is ár/érték arányban könnyedén.
A virsliről nem tudom sok mindent mondani.
Mert rá van írva a hústartalom, mindenképpen olyanok közt kell keresni, ami 80%-os.
Árban szintén ott van (picit nagyobb kiszerelésben) mint a gagyibb, jónak hazudott kis kiszerelésű szar.
Pl a kométának van 80%-os virslije, nagyobb boltban ki lehet fogni 2200 ft-os kilós áron.
A sokak kedvence füstli, a maga 51-63 %-ával minimum ennyibe kerül, kis boltban még jóval drágább.
De még akkor is ott van a maradék 20 %. Amit nem tudni, hogy mi.
Meg az a 80% hústartalom is olyan, hogy ne úgy képzeld el, hogy akkor abba majd 80% elsőosztályú tőkehúst beledarálnak!
Ez úgy működik, hogy összeülnek a fejesek, élelmiszeripari vezetők, politikusok, jogalkotók, stb, és először is meghatározzák a hús fogalmát.
Na most a hús fogalmába ilyenkor belekerülnek (és itt véletlenül sincs korrupció , még akkor se, ha a kormányt pénzelő bankvezéré az ország legnagyobb vágóhídja :))
szóval olyanok, amit józan ésszel amúgy nem föltétlenül neveznél húsnak.
Pl ipari szalonna, amin van némi hús. Meg mindenféle vacak. Inak, bőrök, stb.
Ja, és ez az egekig magasztalt külföldi termékeknél sincs másképp.
Szóval 80% ide, vagy oda, sose lehet tudni.
Én is szoktam 80-as virslit enni, mert ha már virsli, akkor az a minimum, de azért nem az egészségesség jut róla eszembe. :)
"Virslit pedig németet kell venni, mert abban csak hús van, de szója nincs."
Néhány száz féle virslit gyártanak Németországban, ott is ugyanúgy van alsó, közép és felső kategóriás, mint bárhol máshol, és az alsó/közép kategóriába ott is beleraknak minden szart, mint bárhol máshol.
És magyar termékek közt is van szójamentes, lásd pl pont a fentebb említett Kométás bécsi virslit.
...Nem beszélve arról az általános jelenségről, ami az élelmiszeriparban (is) jellemző, hogy a keleti exportra nagy általánosságban a silányabb minőséget tolják.
Az osztrák, német virsliknek is meg lehet nézni az összetételét, kis hozzáértéssel egyből feltűnik, hogy sokukat úgy raknak össze, hogy a cél csupán annyi, hogy "roppanós" legyen, (állományjavítókkal) mert az elég a sok parasztnak, hogy otthagyják a pénzüket. Különösebb beltartalmi érték nélkül.
Nem igazán értem a kérdést. Az egészséges étkezéshez sok hús kell és kevés zsiradék? Ennyi már elegendő?
Egyébként létezik mindenből jó minőségű, csak tud kifizetni. Kézműves termékeket kell keresni. Hogy hol? Tippeket kaphatsz pl. Borbás Marcsi műsorából, honlapjáról.
Igaz, ezek 5-20-szor drágábbak, mint a *** gazdaságos, de jók.
A kolbászba kell a sok zsír. Attól még nem leszel beteg. A szója sem egészségtelen, az ázsiaiak már kipusztultak volna, ha az lenne.
Csak nem szeretjük töltőanyagnak, hús helyett beletéve az európai típusú élelmiszerekbe.
A virslit jobb híján boltba vesszük meg, de kb. három havonta szokott jelentkezni a "szalámis ember".
Ez egy csákó, aki vidéken állít elő cuccokat, mindenféle egészséges házi finomságot, kolbász, sonka, szalámi, szalonna stb. de ha kell savanyúságot vagy pálinkát is intéz.
Egy parkolóban intézzük az ügyet mint a drogdílerek a filmekben:
- Itt az áru?
- Itt.
- Pénz?
- A borítékban.
És akkor negyed évig megvan az adagunk.
Nem tudom, ki határozta meg a zsírkeretet, de valamit nagyon nem jól csinálsz.
Ha rendszeresen mozogsz, s könnyű, vegyes étrenden vagy, akkor akár füstölt szalonnát is ehet.
Persze nem hatalmas szelet, vastagon megkent zsíros kenyérre téve.
Egészséges embernek semmiről sem kell lemondania.
Szabad kérdezni, milyen nemű, korú vagy, milyen magas, mennyi a súlyod?
Virsliből Pick vagy Wiesbauer. Kolbászból Tóalmási, Apátfalvai, Gyulai, Csabai.
Egyik sem olcsó, de finom! A Wiesbauer különösen finom, igazán minőségi virslit gyárt! Magyar cég, de simána a legjobb szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!