A fagyasztott zöldségek mennyire egészségesek?
Szóval egyszerűbb megvenni a mirelit, előre felvagdalt zöldségeket mint külön megvásárolni, felaprítgatni.
Van esetleg valami hátránya ennek?
Annyi a hátrányuk, hogy nem frissek, és bizony veszítenek a vitamintartalmukból.
Mind blansírozás (enzim inaktiválás) mind a fagyasztás során.
De ettől még jók.
első köszi!
utolsó, pont azt olvastam hogy a fagyasztás miatt örzik meg a vitamintartalmukat, amiket meg boltban lehet venni "frissen" azok akár több hetesek is lehetnek
A fagyasztott még akár jobb is lehet! Szedés után fagyasztásra kerülnek, így több értékes anyagot megőrizve, mint a több ezer kilométerről behozott zöldségek.
Persze a legjobb ha kimész a kertbe (vagy a szomszédéba) és begyűjtöd
Hiába nem akarunk permetezni, sajna kell.
Hagymalégy időszakba többet huztam ki, mint amennyi a permetezési kivárási ideig kellett volna.
Kiszedés után, tisztítás, és valamennyit lefagyasztottam, már akkor gondolva, mi van ha még se fogy el. Ne menjen tönkre a hűtőben...
Talán fél év múlva ráakadtam a fagyóba, és biza jókor jött :)
Szerintem ha van fagyó, és biztos helyről frisset veszünk, szinte mindent le lehet fagyasztani.
Túl sok, és megbízható tartósítás nincs.
Tetszik vagy nem, fagyasztunk. És szerintem fagyasszunk is ha van rá lehetőség.
Oké a villany se valami olcsó, lehet ha alaposan kiszámolnánk, árba jobban járunk a bolti mirelitteknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!