Létezik olyan étel, aminek hasonló íze és állaga van, mint a karamellnek, csak alacsony a glikémiás indexe? Illetve miből lehetne előállítani?
Értelemszerűen a datolya, juharszirup, méz nem játszik a listán, mert lehet, hogy nem répacukor, de ugyanúgy embertelenül megdobja a vércukorszintet.
Egy jó ideje nem eszek magas glikémiás indexű szénhidrátokat, viszont az az édesség, ami a legjobban hiányzik, a karamell.
Tudom, léteznek mindenféle “cukormentes” kókuszcukorral xilittel tele nyomott bolti dolgok (WTF?), de ezek nagy része színtiszta kamu, köze sincs ahhoz, mint amit egy cukorbeteg valóban fogyaszthatna, max. a diétázni vágyók kajálják be. 😕
Szóval, van bármilyen alternatíva a karamell helyettesítésére?
Karamell aroma.... BUMMMM. 😂ez senkinek nem jutott eszébe? 😂
Abba teszed amibe akarod. Én vennék cukrozatlan sűrített tejet beletenném az aromát, édesítőszert és ez naggyából állagra is olyan mint a karamell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!