Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen vegyszer szaga érződik...

Milyen vegyszer szaga érződik a bolti répán?

Figyelt kérdés
Olyan furcsa vegyszer szaga van a bolti répának a Lidl-ben, Aldiban, Tescoban. A kerti répának nincs ilyen szaga. Szerintetek ezt mi okozhatja?

2023. jan. 9. 01:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A pincében eltárolt, garantáltan vegyszermentes répának is van egy jellegzetes szaga, ami nem azt jelenti, hogy a bevásárló központokban kapható zöldségeket nem kezelik különböző vegyi anyagokkal is.

Gombaölő szerektől kezdve csírázásgátlóig sok minden lehet (utóbbi, pl a burgonyán).

Gyümölcsökön pl az utóérlelő gáz szaga érződhet, ami természetes formában is létezik, pl az alma is termel etilén gázt, de nagyüzemi szinten sokkal töményebb formában használják azt.

A vegyszert azért nagy általánosságban nem lehet érezni a bevásárlőközpontokban vásárolt árukon sem, az többnyire képzelgés, még akkor is ha az íze más, min a kertben megtermelteknek.

Ismétlem, a télire eltárolt répának a pincékben is van egy jellegzetes szaga, nem olyan friss az sem, mint nyáron, ami a földből kihúzva, frissiben kerül az asztalra.

Ott van másik példának a primőr, pl a paradicsom, de mondhatjuk a leveles salátákat is -azokon sem a vegyszereket lehet érezni, csak egyszerűen ízetlen

2023. jan. 9. 07:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, én is észrevettem, hogy ha a bolti hagymát alufóliában sütöm ki egészben, a héjában lévő vegyszertől keserű lesz a belseje is, mert beleivódik. A bolti répának átható vegyszerszaga van, ezt még kerti répán sosem éreztem, pincéből sem. Nagyon érdekelne továbbra is, hogy milyen vegyszernek a szaga ez.
2023. jan. 9. 14:51
 3/3 NTBS ***** válasza:
Amivel lefújták.
2023. febr. 20. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!