Petrezselyemgyökér (fehérrépa) leveleit, tehát a petrezselymet felhasználod? Vagy kidobod, és külön veszel petrezselymet?
A kérdésem azért született, mert nem tudom hogy nincs-e agyon vegyszerezve annak a petrezselyemnek a levele, amit gyökérrel együtt adnak? Érdekel, felhasználjátok-e, vagy külön fogyasztásra szánt petrezselymet vesztek? Ugyanez a kérdésem pl. a cékla leveléről, hallottam hogy nagyon egészséges, de meg lehet-e enni, vagy a termelők arra számítanak, hogy úgyis eldobod, és agyon vegyszerezik?
Most meg fogom kapni egy rétegtől, hogy miért foglalkozom ilyennel... De évekig használtuk a citrusok reszelt hélyát süteményekbe, mígnem egyszercsak kötelező lett kiírniuk az élelmiszerláncoknak, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlan a citrusok héja (kivéve biocitrom, vagy ahol külön feltüntetik, hogy kezeletlen héjú). Utánanéztem és 4 féle vegyszerrel kezelik a citrusok héját, ebből asszem kettőt mosással sem lehet eltávolítani.
Nem tudom mi a helyzet ezekkel a levelekkel?
Ha agyonvegyszerezik akkor a gyökérben is ott lesz a vegyszer.
Felhasználom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!