A póréhagyma mindig ilyen rettenetes ízű, vagy túlzottan vegyszereset vettem?
Életemben először vettem boltban póréhagymát, és életemben először kóstoltam. (Nyersen.) Csak főzéshez / sütéshez javasolt, mint a főzőhagyma? Vagy ezt nyersen meg is lehetne enni, mitn a legtöbb hagymafélét? Akkor miért olyan rettenetes ízű nekem, aki nyersen hagymaimádó vagyok? Pont rossz példányt fogtam volna ki? Le se volt árazva. Fura helyzet, de mégis a zöld része az ami türhető számomra fogyasztásra nyersen, míg a gyökere pocsék ízű, mint a vegyszer! Máshol meg a zöldjétől megfosztva árusítják, tehát mégis a gyökere kellene, hogy fogyasztható legyen, nem?
Ki mit tapasztalt és tud a póréhagyma felhasználásáról, fogyasztásáról?
(Zárójelben: a zeller gyökérről hasonló a tapasztalatom. Gyerekkoromban, a 80as években viszont ettem zellergyökeret és mindig ízlett nyersen, de a 90es évek végétől rendre vegyszeres ízűeket kaptam a boltban, az ezredfordulón fel is hagytam a zeller vásárlásával.)
Értem, tehát ezt nem lehet "telepofával zabálni", mint ahogy pl a vöröshagymát szoktam? Mert én bizony "hardcore" hagymazabáló vagyok. :) Úgy eszem a vöröshagymát, mint ahogy az almát szoktuk. Jó nagyot beleharapok, imádom. :) Magában is szoktam olykor, csak vöröhagymát enni.
A póréhagyma ennyire tömény, hogy csak vékony karikát szabad vágni és adagolni egyéb ételekhez?
Egyébként a "vegyszeres ízt" nem csak úgy értem, hogy mint amikor szappant nyaldos az ember, hanem ráadásul íztelennek érzem. A vöröshagyma kellemes, lágy ízű számomra, a lilahagyma az, ami nekem már elég csípős. A póréhagymába beleharaptam és semmi íze nincs, amellett, hogy szappanízűek tűnt...
A zellergumós kérdésemre is tudtok valamit mondani, esetleg? :)
És még egy ehhez kapcsolódó, 3. részkérdésem a póréh. és a zellergumó kérdéseim mellé: volt már többször, hogy vettem fokhagymát, jó ízűnek szoktam találni, de ha véletlen valamiért a gerezdekből marad hetek múlva néhány, magyarán ha sokáig áll (egy része), irdatlan csípőssé, ehetetlenné válik számomra. Pedig én aztán imádom a csípős, nyers lilahagymát is, például. Vagy pl volt, hogy boltban vettem leárazott fokhagymát: detto! Ehetetlenül csípős volt (gondolom az is már jó rég a nyakukon maradt, ezért árazhatták le). Mi lehet az oka a fokhagyma irdatlanul csípőssé válásának?
Ja, és akkor ilyen irdatlan csípős, amikor már kezd kihajtani a fokhagyma szára a konyhában... Pedig árnyékos helyen tárolom a hagymákat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!