Zöldhagyma, póréhagyma lefagyasztható?
Fagysztható de biztos hogy ugy nyersen nem lesz finom.
Inkább tedd el savanyúságnak vagy ha fagyóba akkor főzd meg
Ha lefagyasztod, akkor utána ki kell engedni, mert nyilván nem a jéggé fagyott hagymapálcikákat akarjátok enni. Kiengedve viszont egy gusztustalan lotty.
Meg sem merem kérdezni, hogy miért nem csak a szükségleteiteknek megfelelő mennyiséget ültetitek, illetve helyette miért nem jól fagyasztható, tárolható dolgokat?
Szerintem érdemes lefagyasztani, ha van rá hely, csak nem mindegy hogyan használod majd fel. Az biztos, hogy kiolvadás után elropogtatni már nem lehet...
A pórét használhatod főzéshez kiolvasztva is, csak arra kell figyelni, hogy a főzési ideje így kevesebb lesz, mint a nyersnek. A zöldhagymát nem érdemes főtt ételekbe használni, mert a főzéstől teljesen elmegy az íze. Viszont még félig fagyosan apróra vágva (teljesen kiengedve már sokkal nehezebb vágni), salátákba simán használható, illetve wok- vagy egyéb ázsiai ételekbe, ahol az elkészülés előtt csak kb. fél perccel teszed bele.
Ez a vicc, hogy nem ültettük, magától szaporodott el így :)))
Köszönöm a tippeket, meg fogom próbálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!